Megemlékezés

2024.01.08. 19:00

A doni katasztrófa áldozataira emlékeznek Félegyházán

A doni áttörés 81. évfordulója alkalmából tart megemlékezést a félegyházi önkormányzat, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület január 12-én- pénteken az Öreglaktanyánál és a II. világháborús emlékműnél, a Felsőtemetőben.

Vajda Piroska

Archív-felvétel

Fotó: Gulyás Sándor

A megemlékezés 15 órakor a kopjafánál kezdődik. A megjelenteket Hideg István nyugalmazott őrnagy köszönti. Verset mond: Jászberényiné Fábián Ilona. A doni katasztrófa eseményeit Varga Imre nyugalmazott ezredes idézi fel. Ezt követi a koszorúk, virágok és mécsesek elhelyezése a kopjafánál, valamint az Öreglaktanya bejáratánál elhelyezett emléktáblánál. 

A megemlékezés 16 órakor a Felsőtemetőben, a II. világháborús emlékműnél folytatódik, ahol emlékező beszédet mond Hajagos Gyula plébános, a tábortüzet Balla László alpolgármester gyújtja meg. Az esemény koszorúk, virágok és mécsesek elhelyezésével zárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában