Baon podcast

2023.12.02. 19:55

Óriáskerék és korcsolyapálya is vár Kecskeméten – podcast

Pénteken kezdetét vette Kecskeméten a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent a város Főterén. A fesztiváli forgatag érdekességeiről osztott meg részleteket Barta Dóra, a főszervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója a Gong Rádió Téma műsorában.

Sebestyén Hajnalka

A Neumann Igloo – HAdóm a kecskeméti főtéren

Fotó: Bús Csaba

Barta Dóra az elején elmondta: a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent programjainak nagy része az Advent négy hetére koncentrálódik, azon belül is leginkább a péntekre és szombatra. A hétvégi gazdag kínálat mellett hétköznap is van néhány esemény. Ugyanakkor a Téli Csodaország arra utal, hogy december 1-től december 31-ig a Főtéren sétálva olyan installációk, látvány- és élményelemek láthatók folyamatosan, melyek a karácsonyi készülődést, az ünnepre hangolódást segítik. 

Az egyik leglátványosabb elem idén is az óriáskerék. Újdonság a korcsolyapálya, mely ingyenes használható, de regisztrációköteles, mely a Hírös Agóra honlapján érhető el. Mindkettő fantasztikus élményt nyújt.

Érdekes és különleges színfolt a Neumann János Egyetemmel közösen felállított Neumann Igloo – HAdóm. A félgömb formájú sátor jellegű építmény csodálatosan kivilágított, helyet ad meseolvasásoknak és érdekes kísérleteknek is minden korosztály örömére. 

Szintén újdonság, hogy a fesztivált bevezették a városháza díszudvarába, ahol a gyerekek kedvenceit az Agóra Falva házikóit állították fel. A HAhó udvarban a mesebeli házakat varázslatos fények, hóesés teszi majd még nagyobb élménnyé. 

Barta Dóra, a főszervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Az egész hónapon átívelő fesztivált számos koncert színesíti, a sort kezdte Éliás Gyula és Zséda, fellép még Wolf Kati, a Full Moon, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Kalmus Felicíán, Nagy Szilárd és Ragány Misa, valamint Bíró Csongor Vitéz.

Érkezik a Mikulás is. Először december 5-én 17 órakor a Gong Mikulás száll le a városháza tornyából. December 6-án 16 órakor pedig a Mikulásházban találkozhatnak a gyerekek a nagyszakállúval.

Barta Dóra a végén szólt a szilveszteri buliról is. A szilveszteri nagykoncertet a TNT adja, melyet egy gyönyörű lézershow követ, alacsony hanghatással, annál nagyobb vizuális élménnyel. Végül éjfél után érkezik DJ Lotfi Begi.

A téli ünnepi forgataggal egy időben hatalmas siker övezi a Hírös Agóra saját szuperprodukcióját, a Diótörőt. Mind a 14 előadás már teltházas, így tervben vannak újabb előadások megtartása. 

Az ünnepi forgatag teljes körű részletei az interjúban meghallgathatók. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában