Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület

2023.11.14. 16:34

Új járművel járőrözhetnek a félegyházi polgárőrök

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően új autóval járőrözhetnek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület polgárőrei a jövőben. A civil szervezet a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt „Városi Civil Alap” pályázatán 6 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ebből vásárolták meg a magas felszereltségű, Suzuki Vitara típusú gépkocsit.

Vajda Piroska

Fotó: Kapott fotó

A járműre nagy szüksége volt a polgárőröknek, mert a korábban használt gépkocsijuk már elérte a 23 éves kort és egyre magasabb karbantartási költségekkel, fokozottabb odafigyeléssel volt már csak szolgálatokra bevethető – nyilatkozta Dongó József, a pályázatot és a beszerzést lebonyolító egyesületi tag. 

Az új járműre azért is van nagy szükség, mert Kiskunfélegyháza térsége az embercsempészek útvonalába esik, így a polgárőrök fokozottan járőröznek a közterületeken és külterületen egyaránt. Az új autónak köszönhetően a rendőrséggel való közös figyelőszolgálatok száma is fokozható – tette hozzá Balla László, az egyesület újonnan megválasztott elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában