Baon podcast

2023.11.12. 17:16

Segíti a szolgálatellátást az új, kecskeméti katasztrófavédelmi épület – podcast

Dobai Gergely tűzoltó alezredes, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője beszélt az új katasztrófavédelmi épületkomplexum használatbavételéről a Gong rádió Téma című műsorában.

Horváth Péter

A kecskeméti tűzoltók birtokba vették az új épületet, és hazafutással hagyták maguk mögött a régi laktanyát

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Mint arról beszámoltunk, a katasztrófavédelem új épületét október 17-én adták át Kecskeméten. A komplexumban kapott helyet a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltóság is, valamint az ügyfélforgalmat is ezen a helyen tudják bonyolítani.  

Dobai Gergely elmondta, hogy hetekig tartott az átköltözés a városközponti laktanyából, amit sajnos elhelyezkedése miatt nem lehetett bővíteni. Ugyan nagyon szerették a régi épületet, melynek emlékét a komplexumban kialakított emlékszoba és az útvonalon elhelyezett emlékharang őrzi, funkcionalitását tekintve az új épület jelentősen jobban segíti a munkát. Egyrészt a régi laktanya esetében a városközpontból kellett kikeveredni riasztás esetén, míg az új komplexum elhelyezkedése szerencsésebb, lévén, hogy a Külső- Szegedi úton található. Számos modern berendezés segíti a hatékony munkát. Dobai alezredes példaként említette a vonulást könnyítő eszközt, a fedezőjelzőt, ami egy közlekedési lámpa az 5-ös főúton, mely riasztás esetén pirosra vált. A megállt forgalmú főútra sokkal könnyebb, biztonságosabb kihajtani.

Dobai Gergely tűzoltó alezredes
Forrás: Gong Rádió

Az épület zöldmezős beruházás keretében épült két hektáron, a komplexum maga 5400 négyzetméter. Az egy egységet képviselő épületrendszer legénységi résszel, irodaépülettel és raktárral rendelkezik, ez utóbbiban 13 szerállás van, műhely, fedett gépjárműmosóval. Az első és második emeleten az irodák mellet tárgyalók és öltözők is találhatók.

Az alezredes elmondta, hogy évente mintegy 1000 káreseményhez vonulnak ki, amihez nagy segítség az új épület.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában