Komplexum

2023.11.09. 19:25

Hazafutottak új otthonukba a kecskeméti tűzoltók – galériával, videóval

A kecskeméti tűzoltók október 17-én vették birtokba a Külső-Szegedi úti modern komplexumot, maguk mögött hagyva a városközponti Lechner Ödön utcában álló régi laktanyát. A fizikai átköltözés már megtörtént, de a szimbolikus elválást csütörtök délután ejtették meg a tűzoltók: a Hazafutás keretében az önként jelentkező katasztrófavédelmisek elfutottak a régi laktanyától az új épületkomplexumig, jelképesen is elhagyva régi „otthonukat”.

Horváth Péter

A Hazafutás keretében a katasztrófavédelmisek elfutottak a régi laktanyától az új épületkomplexumig

Fotó: Bús Csaba

A hozzávetőlegesen 3,2 kilométeres távot mintegy 30 tűzoltó teljesítette, tűzoltóautók felvezetésével és kíséretével. A futás a Lechner Ödön utcából indult, és a Batthyány utca-Halasi út-Mindszenti körút-Külső-Szegedi út útvonalát érintette.

Gyapjas János tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese elmondta, hogy mivel az állomány tagjai szeretnek mozogni, és az általános jó erőnlét egyébként is szükséges a sikeres feladatellátáshoz, azért döntöttek amellett, hogy szimbolikusan átfutnak, illetve átkerékpároznak új otthonukba.

  Gyapjas ezredes elmondta, hogy a futásra önként jelentkeztek a 8 és 24 órás szolgálatot teljesítő kollégák, és a szolgálatellátást nem érintette az esemény. Hangsúlyozta: nemcsak a tűzoltók sport iránti szeretetét demonstrálta a futás, hanem azt is, hogy egy közösségként, a szabadidejükben is szívesen vannak együtt, vesznek részt programokon. A futás természetesen bonyodalmak nélkül lezajlott, és immár lélekben is megérkeztek a tűzoltók új szolgálati helyükre.  

A régi laktanyát több mint 50 évig használták a kecskeméti tűzoltók. Az épület 1959 és 1962 között épült, egyúttal akkoriban folyamatosan bővítették a tűzoltó felszerelések és eszközök számát is. Mindez hozzájárult a korabeli tűzoltási és műszaki mentési feladatok még hatékonyabb ellátásához.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában