Tass

2023.10.01. 13:19

Mintegy félezer fiatal sportolt a hétvégén ÁGOTA Falván – galériával

Mini labdarúgó-bajnokságot és sportágválasztó rendezvényt tartottak az ÁGOTA Közösség szervezésében a tass-alsószenttamási ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központban. Az ország tizenkét vármegyéjéből mintegy ötszáz résztvevő érkezett szombaton ÁGOTA Falvára.

Gulyás Sándor

A gyermekek nagyon élvezték a mozgás örömét

Fotó: Gulyás Sándor

A mini futball bajnokságon nyolc csapat, közel száz, 10-12 éves korosztályú gyermek vett részt. A tizenhárom év felettiek ezzel egy időben a sportágválasztón több mozgásformát próbálhattak ki.

– Számtalan sportos elfoglaltsággal készültünk nektek itt ÁGOTA Falván. A mai nap a vetélkedés öröméről, az összekapaszkodásról, egymás megismeréséről és az önfeledtségről szól – hangsúlyozta ki az ÁGOTA Falván megrendezett Sportnap megnyitóján Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője.

A fiatalok forgószínpadszerűen, állomásról állomásra haladva kóstolhattak bele például a teqball, a kosárlabda, az eurobungee jumping, az óriás dartsfoci, vagy az íjászkodás rejtelmeibe, de a mászófal is rengeteg izgalmat tartogatott számukra.

– Az ÁGOTA Közösség számos sportolási lehetőséget biztosít a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljai számára. A rendszeres testmozgás segít megőrizni egészségüket, emellett a sport empátiára, lojalitásra, alázatra és csapatban, közösségben való gondolkodásra is neveli gyermekeinket, ezeknek a  jártasságoknak a későbbiekben nagy hasznát vehetik – emelte ki Váradi Márk, sportéletrendért felelős divízióvezető.

A rendezvényre több sportegyesület is kitelepült. A gyermekeket egyebek között a Homokmégy Kodokan Judo Sportegyesület, a Kalocsai Utánpótlás Sportegyesület Birkózó Szakosztálya, a Hetényegyházi Íjász és Szabadidősport Egyesület képviselői segítették a mozgásformák kipróbálásában, de sok más szakosztállyal is lehetett találkozni az eseményen.

– A küzdősportok ragadtak magukkal, mert korábban magam is boxoltam, de emellett a labdarúgásba is belekóstoltam. A legjobban a birkózás és a judo bemutató tetszettek. Mindezek ellenére inkább a csapatjátékot részesítem előnyben, mert itt tudunk egymásra támaszkodni – mondta el a nevelőszülőknél élő, tizenhat éves Horváth Jonatán, aki Vaskútról érkezett a sportnapra.

Radics Ágnes Tifani számára sok érdekességet tartogatott az ÁGOTA-falvi sportnap.

– Korábban karatéztam, jelenleg a tárasastánc került figyelmem középpontjába, amit Dávodon rendszeresen gyakorlok. A sportnap számomra leginkább az élményszerzésről és a barátkozásról szólt – fogalmazott a dávodi nevelőszülőknél élő tizenhárom éves lány.

A sportnapon a mini labdarúgó-bajnokságon hirdettek eredményt. Az első helyen a Nógrádi Sasok (Nógrád vármegye) végeztek, megelőzve a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye és Pest vármegye csapatát. Különdíjakat is kiosztottak, mint például legjobb kapus, gólkirály, legjobb fiú játékos, legjobb lány játékos, legszebb gól, legkreatívabb csel, legsportszerűbb csapat. Üres kézzel senki sem tért haza, mivel mind a labdarúgó-bajnokság és a sportágválasztó valamennyi résztvevője ajándékot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában