Katonaesküvő a katonavárosban

2023.10.15. 14:02

Kardot vontak az ifjú házasok feje fölé Kecskeméten – galériával, videóval

Ritka pillanatnak lehettek tanúi a kecskemétiek szombat délután: kardot vontak az ifjú házasok feje fölé.

Sebestyén Hajnalka

Az ifjú párt a templomból kijövet az egyenruhába öltözött barátaik és kollegáik katonai tiszteletadása fogadta

Fotó: Kapott fotó

Dr. Dávid Szabina hadnagy és Kelemen István törzszászlós látványos külsőségek közt, barátaik és kollegáik katonai tiszteletadása mellett esküdött meg szombat délután a kecskeméti Református templomban, mintegy százfős násznép kíséretében. 

Dr. Dávid Szabina, a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár hadnagya és Kelemen István, a kecskeméti toborzó iroda törzszászlósa október 14-én tartotta meg esküvőjét a Református templomban. Az egyházi szertartást követően az ifjú párt a templomból kijövet az egyenruhába öltözött barátaik és kollegáik katonai tiszteletadása fogadta. A felvont kardok között léphettek ki.

Sokan megcsodálták őket a járókelők közül is, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy katonai tiszteletadás övezi esküvőjüket. 

Szabina Kecskeméten nőtt fel, István Kiskőrösön. Hat évvel ezelőtt ismerkedtek meg, ma már Kecskeméten élnek. A katonai esküvő régi álma volt a párnak, ráadásul erre ma már ritkán van példa, így valódi kuriózum volt. Igazi katonaesküvő volt a katonavárosban.

A kollegákból, barátokból álló sorfalban állt Gáldonyi Sándor őrnagy, a kecskeméti toborzó iroda vezetője is, aki az ifjú párnak egy emlékplakettet ajándékozott az iroda munkatársai nevében házasságkötésük alkalmából. 

A menyasszonyt, Szabinát a testvére, Szilvia három kisfia vezette oltárhoz, mivel sajnos az édesapja már nem érhette meg azt a szép pillanatot. Patrik és Dávid kísérte, míg Milán a gyűrűket vitte. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában