Kiskunhalas

2023.09.30. 21:32

Négy szent ereklyét helyeztek el a Jézus Szíve templomban – galériával

Kilencven éve szentelték fel a Felsővárosi Jézus Szíve templomot, nemrégen négy szent ereklye is érkezett, amelyet a főoltáron helyeztek el. A jeles alkalomból a Halasi Katolikus Napok keretében, az esemény nyitó rendezvényeként Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tartott péntek délután szentmisét a templomban.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A felsővárosi katolikus közösség templomépítési szándékát annak idején nem támogatta a város elöljárósága, ezért a hívek a kor népszerű szentjéhez, Lisieux-i Szent Terézhez fordultak imáikkal, ami végül meghallgatásra talált, ezért a templomnak kettős titulusa van: Jézus Szíve, és Lisieux-i Kis Szent Teréz. Erre is emlékeztek a pénteki szentmisén, amely a templom második védőszentjének kis búcsúja is volt egyben.

A szertartás során elhelyezték Lisieux-i (Kis) Szent Teréz, Szent István király, Szent Imre herceg és Boldog Gizella királyné ereklyéit, amelyek „szellemi védelmet és pártfogást nyújt a híveknek”, mondta az érsek, aki külön is megemlékezett azokról a fiatalokról, köztük többen kiskunhalasiak, akik az idén nyáron részt vettek Lisszabonban a katolikus ifjúsági világtalálkozón.

Bábel Balázs azt kérte, hogy a fiatalok találják meg a módját a mai körülmények között, hogy miként tudnak hűségesek maradni az egyházhoz, hogy megtalálják a kapcsolatot Jézus Krisztussal.  

– „Ti is az Isten látható angyalaivá váljatok az emberek számára. (Kis) Szent Teréztől tanuljatok, a mindennapok hűségével keressétek Isten akaratát és legyen bennetek missziós lelkület, azért, mert ez a mi hivatásunk. Jézus nemcsak az apostolokat, hanem mindannyiunkat küldött és ő ebben a küldetésben velünk van, segítségét adja és örömét is” – mondta a fiatalokhoz szólva az érsek.

A szertartás végén Talapka István a Felsőváros plébánosa Bábel Balázs érsekkel közösen nyújtották át a díszes köszönőleveleket és ajándékokat a híveknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában