2023.09.22. 13:17
Francia ételkülönlegességeket kóstolhattak a kecskeméti sanzonesten – galériával
A Hunyadiváros Közösségi Házban szervezett főzőkörön ezúttal a francia ételek kerültek terítékre.
Munkácsi Attila, szakács ez alkalommal a francia konyha néhány vegetáriánus receptjét osztotta meg a jelenlévőkkel
Fotó: Lizik-Varga Katalin
A kecskeméti Hetednapi Adventista Közösség által szervezett és az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület által támogatott rendezvényen most is az egészséges táplálkozásé volt a főszerep. Munkácsi Attila, szakács ez alkalommal a francia konyha néhány vegetáriánus receptjét osztotta meg a jelenlévőkkel.
Amíg elkészültek az ételek, a franciák körében gyakran használt hozzávalóról, a hagymáról tartottak ismertetőt a részvevőknek. Emellett az optimizmus és a derű tematikáját is körbejárták.
Az elmúlt alkalommal versenyt is hirdettek. Arra kérték a megjelenteket, hogy főzzék meg az előző alkalmakon tanult receptek egyikét, melynek fotóját hozzák magukkal.
Azok, akik fotóval bizonyították, hogy elkészítették az ételt, könyvnyereményben részesültek.
A mostani főzőkör különleges volt abból a szempontból is, mert Gödény Anikó jóvoltából az este folyamán francia sanzonokat hallgathattak a jelenlévők. A sanzonest végén pedig mindenki megízlelhette a francia finomságokat.
Francia ételkülönlegességek a kecskeméti sanzonesten
Fotók: Lizik-Varga Katalin