Rendezvény

2023.09.22. 13:17

Francia ételkülönlegességeket kóstolhattak a kecskeméti sanzonesten – galériával

A Hunyadiváros Közösségi Házban szervezett főzőkörön ezúttal a francia ételek kerültek terítékre.

Lizik-Varga Katalin

Munkácsi Attila, szakács ez alkalommal a francia konyha néhány vegetáriánus receptjét osztotta meg a jelenlévőkkel

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A kecskeméti Hetednapi Adventista Közösség által szervezett és az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület által támogatott rendezvényen most is az egészséges táplálkozásé volt a főszerep. Munkácsi Attila, szakács ez alkalommal a francia konyha néhány vegetáriánus receptjét osztotta meg a jelenlévőkkel.  

Amíg elkészültek az ételek, a franciák körében gyakran használt hozzávalóról, a hagymáról tartottak ismertetőt a részvevőknek. Emellett az optimizmus és a derű tematikáját is körbejárták. 

Az elmúlt alkalommal versenyt is hirdettek. Arra kérték a megjelenteket, hogy főzzék meg az előző alkalmakon tanult receptek egyikét, melynek fotóját hozzák magukkal.  

Azok, akik fotóval bizonyították, hogy elkészítették az ételt, könyvnyereményben részesültek. 

A mostani főzőkör különleges volt abból a szempontból is, mert Gödény Anikó jóvoltából az este folyamán francia sanzonokat hallgathattak a jelenlévők. A sanzonest végén pedig mindenki megízlelhette a francia finomságokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában