Ünnep

2023.08.01. 10:35

Kiskunfélegyházán is Petőfire emlékeztek – galériával, videóval

Kiskunfélegyházán Petőfi Sándor halálának 174. évfordulója alkalmából hétfőn tartottak ünnepi megemlékezést.

Orosz Fanni Flóra

A ünnepség a Petőfi Sándor téren kezdődött, az előadásokat pedig a költő szobra előtt tisztelegve tartották meg

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Petőfi Sándorra emlékezünk egész évben, hiszen a költő 1823-ban született, vagyis idén ünnepeljük születésének 200. évfordulóját. Ugyanakkor a magyar nemzet minden évben megemlékezik a költő haláláról/eltűnéséről is, így hétfőn, a halála 174. évfordulója alkalmából tartottak ünnepi megemlékezést az országszerte, köztük Kiskunfélegyházán is. 

A ünnepség a Petőfi Sándor téren kezdődött, az előadásokat pedig a költő szobra előtt tisztelegve tartották meg. A város képviselője nyitóbeszédében köszöntötte Félegyháza alpolgármesterét, Rosta Ferencet, a képviselő testület megjelent tagjait, a pártok képviselőit, a város díszpolgárait és az intézmények vezetőit. 

A Himnusz után Petőfi életéről emlékeztek meg röviden, ezt követően pedig a Huszka József Hagyományőrző Egyesület tagjai (Toldi Níla, Nagy Tünde, Varga Mihály, F. Juhász Zoltán) verses-zenés produkciót adtak elő. Az ünnepség zárásaként a hagyományokhoz híven az intézmények megkoszorúzták a 174 éve elhunyt költő emlékszobrát. A Petőfi-téri ünnepséget követően a Kiskun Múzeum udvarán fejeződött be a megemlékezés, ahol Petőfi és Arany barátságáról szavaltak a közönségnek.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában