Folk Festival

2023.07.20. 13:42

Elhozta a fesztivál első díját és a közönségdíjat is kecskeméti táncegyüttes

Óriási sikert aratott a Hírös Agóra meghatározó együttese, a Kecskemét Táncegyüttes – Kecskemet Folkdance Ensemble a tiranai International Folk Festival mezőnyében.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Kecskemét Táncegyüttes Facebook-oldala

A város méltán híres táncegyüttese az albán fővárosban megrendezett eseményről elhozta a fesztivál első díját és a legjobb koreográfia díját is. A jó hírt a Hírös Agóra osztotta meg hírportálunkkal, mely a táncegyüttes bázisa is egyben. 

Forrás: Kecskemét Táncegyüttes Facebook-oldala

Kecskemét város legnagyobb múlttal és létszámmal rendelkező együttese, Bács-Kiskun megye reprezentatív táncegyüttese, akik több évtizedes hagyományőrző tevékenységüket szinte a világ minden pontján megmutatták már. Hatalmas elhivatottsággal és profizmussal meghatározó elemei a magyar folkéletnek és a Hírös Agóra életének, 1976 óta. Kecskemét város Helyi és Megyei Értékévé nyilvánított együttes. Hatszor „Kiválóan Minősült”, Nívó Díjas, Örökség Díjas, kulturális miniszteri dicséretben részesült, Kodály Zoltán Díjat és Megyei Príma Díjat elnyerő Táncegyüttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában