Nyári tábor

2023.07.01. 11:33

A sporttal és az egészségtudatos életmóddal ismerkedtek a kunszentmiklósi diákok – galériával

Egy hetes nyári tábort tartottak „A természet lágy ölén” címmel a Kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Iskolában. A száz, vegyes korosztályú tanulót színes és tartalmas programok várták. Az önismeret, közösségépítés, kompetenciafejlesztés jegyében a sport és az egészségtudatos életmód került a középpontba. A gyermekek vetélkedők, csapatjátékok, kirándulások keretében gyarapíthatták tudásukat.

Gulyás Sándor

A száz, vegyes korosztályú tanulót színes és tartalmas programok várták. 

Fotó: Kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Iskola

– Az öt nap alatt a gyerekek rengeteg időt töltöttek a szabadban, innen kapta a tábor a nevét. Sok érdekes, új ismeretet feldolgozó foglalkozást igyekeztünk számukra összeállítani. Ellátogattunk a Kiskunsági Nemzeti Parkba. Szerveztünk sport- és kézműves foglalkozásokat, íjászbemutatót. Lovas kocsival utazhattak a diákok magyar pusztán. A Szigethalmi Családi Vadas parkban hazai, háztáji állatfajtákkal, Magyarország erdeiben őshonos vadfajokkal, valamint más földrészek lakóival ismerkedtek meg a tábor lakói. A kutyás bemutatón sokat tanultak a gyerekek a házi kedvencek tartásának szabályairól, gondozásukról, és az ezzel járó felelősségvállalásról – tájékoztatta hírportálunkat Csabai Katalin tanárnő, a tábor vezetője.

A sport mellett a művészeti nevelésre, kulturális örökségeink megismerésére, a hagyományőrzés fontosságára nagy hangsúlyt fektettek a szervezők. A kirándulásokon összegyűjtött, levelekből, kavicsokból, bogyókból termésképeket készítettek a tanulók, régi újságok felhasználásával pedig mutatós kollázsok formálódtak az ügyes kezek között. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában