Jubileum

2023.06.13. 16:25

Hatvan éve búcsúztak az iskolájuktól a sűrűtajói iskola volt tanítványai

Nem mindennapi osztálytalálkozót szerveztek a sűrűtajói iskola volt tanítványai, akik 60 éve búcsúztak az általános iskolától. A szívet melengető összejövetelről – amit Kiskunmajsán tartottak – a jubilálók egyike, Tóth Irén számolt be hírportálunknak.

Tapodi Kálmán

Szívet melengető összejövetel

Fotó: Rafaj Tibor

„Az idei találkozó különleges volt, ugyanis mint mindig, meghívtuk volt tanító néninket, Varga Lajosné Ancikát is, aki másnap ünnepelte a 87. születésnapját. A tizenhárom fős osztályból még hat tanítványa rajongta körül, négyen családi okok miatt maradtak távol, hárman sajnos már csak odafentről nézhettek bennünket. Róluk is megemlékeztünk. Az idei a negyedik osztálytalálkozónk volt, emellett a sűrűtajói iskola volt növendékei iskolatalálkozón is össze szoktak gyűlni. A régi tajói életről tanúskodik, hogy évtizedek után is ilyen összetartók a valaha ott élők. Sváb Pál és felesége a tanyasi tanítóink az egymás iránti szeretetre és tiszteletre neveltek minket és mivel nagyon jó hangulatúra sikerült ez az összejövetel, ezért kívánom, hogy erőben, egészségben találkozzunk öt év múlva is!”

Varga Lajosné Ancika, volt tanítónő, aki másnap ünnepelte a 87. születésnapját.
Fotó: Rafaj Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában