Kecskemét

2023.06.26. 17:08

Angliában turnézik az Aurin Leánykar

A kecskeméti Aurin Leánykar 45 énekese folytatja a megszakadt hagyományt és a napokban útnak indult angliai koncertturnéjára. A két hét alatt szeretnék teljesíteni a kórus küldetését: Kecskemét és a Kodály-módszer jó hírének terjesztését. A kirándulások sem maradnak el.

Sebestyén Hajnalka

Az Aurin Leánykar

Forrás: Durányik László

A részletekről a lányokat kísérő Durányik László karnagy adott számot. A Kodály Iskola Aurin Leánykara turnéja során a többek között a következő állomásokon lép fel: Bruton, Liverpool, Barnsley, Guilford, London. Az angliai kis- és nagyvárosokban az ottani iskolák, kórusok vendégszeretetét élvezik. Színes műsorukban a reneszánsztól a XXI. századig, az egyházi művektől a népdalokon át a könnyűzenei feldolgozásokig mutatják be repertoárjuk legjavát. Tíz koncerten lépnek közönség elé, ebből három 2 órás, két félidős nagykoncert. Kilenc alkalommal tartanak a Kodály-módszerről workshopot.

A Barnsley Youth Choir (BYC) vezetője és énekesei megalakulásuk óta idősebb testvérként, példaképként tekintenek az Aurinra. Ez jól tükröződik abban, hogy a közös próbák, daltanulások, kis- és nagykoncertek mellett kieszközölték, hogy a város polgármestere fogadja a teljes magyar kórust, és ebédet adjon tiszteletükre.

Útjuk során természetesen mindenütt felkeresik a környék látnivalóit. Nem maradhat el Stonehenge misztikus kőépítményének megtekintése, oxfordi látogatás, vagy a liverpooli Beatles emlékek – a Cavern Club, a Penny Lane, a múzeum felkeresése sem. Egy-egy napra belekóstolnak Párizs és London nagyvárosi hangulatába is.

Az első napokban már jártak a francia fővárosban és a Stonehenge-nél is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában