Hírösszefoglaló

2023.05.18. 12:25

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek május 18-án

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Újvidéki vendégjáték a Színházi Olimpián

Tolsztoj örök életű mesterművét, a nagyrealizmus talán leghíresebb alkotását eleveníti meg az Újvidéki Színház a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban a 10. Színházi Olimpia keretében. Anna Karenina története rövid, ám érzelmileg a forrásig fűtött jelenetekből áll majd össze a kecskeméti közönség előtt, azonban az eredeti regény társadalmi konvenciókat és az orosz polgárságot kritizáló szálai helyett a fatalizmus, a romantikus szál kerül előtérbe. Az Anna Karenina előadás május 23-án 19 órakor kezdődik a kecskeméti nemzeti színház nagyszínpadán.

Kölcsönös előnyökkel jár az együttműködés

Kecskeméti fröccsöntő és műanyagipari feldolgozó cégekkel kötött együttműködési megállapodást a Neumann János Egyetem (NJE) a GAMF Karán. Az NJE Start program keretében újabb területen kínálkozik gyakorlati tapasztalatszerzési lehetőség az egyetem duális képzésében részt vevő hallgatói számára. Az egyetem három kecskeméti műanyagipari vállalattal, a Deltaplast Zrt.-vel, a Ferroplast Kft.-vel és a Popgro Plast Kft.-vel kötött együttműködési megállapodást. A cégek részvételével tavaly szeptemberben egy új szakirányhoz kapcsolódó oktatási formát sikerült elindítania az egyetemnek a műanyag-specializáción.

Az önkéntesek idén is szedik a szemetet

Májustól ismét útjára indult a kecskeméti Porta Egyesület zöld programja a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Az önkéntesek minden héten egyszer megtisztítják az esetleges szeméttől a létesítmény zöldfelületét. Mindezt sajtótájékoztatón jelentették be a helyszínen. A vízpart közelében megtartott eseményen Farkas Pál, a Porta Egyesület elnöke hangsúlyozta: a szabadidőközpontban, mely a város zöld szíve, ötödik éve aktívak az önkénteseik. Az egyesület immár 21 éve azon fáradozik, hogy a város környezetét, zöldterületeit, közterületeit óvja, ápolja. A Porta Egyesült zöld programja idén is októberig tart a szabadidőközpontban.

Kecskeméti lány a legszebbek között

Kecskeméti hölgyért is lehet szurkolni az idei Magyarország Szépe választáson. A 25 éves Nagy Annamária bekerült a legszebb húsz lány közé. A döntőbe jutott húsz versenyzőt kedden mutatták be. A következő napokat felkészítő táborban töltik a lányok. A húszból négyen még a táborban elbúcsúznak a többiektől. A legszerencsésebb 16 hölgy közül június 11-én, élő show keretében dől el, hogy ki képviseli hazánkat a Miss World világdöntőn.

Ebédet osztott a Rotary Club a kecskeméti népkonyhán

Az elesetteket, nélkülözőket, elhagyatottakat is patronáló Rotary Club Kecskemét időről időre támogatásban részesíti a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Látván a népkonyha gondozottjainak mostani különösen nehéz helyzetét, a civil szervezet újabb karitatív ételosztással pártfogolta a szociális-közművelődési intézmény szegényeit. Százharminc adag Marco Polo-szelet és burgonyapüré köret és Kiss Zoltán mestercukrász, a lajosmizsei KissCuki cukrászda tulajdonosa adományaként, ugyanennyi krémes került az elesettek asztalára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában