Hírösszefoglaló

2023.05.03. 18:05

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Akkumulátorbeszerelő-üzemmel bővül a Mercedes-gyár

A jövőbeni Mercedes Electric Only-modellek gyártásához szükséges nagyfeszültségű akkumulátorok számára egy új beszerelőüzem létesül a kecskeméti Mercedes-Benz gyár területén – közölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. A tájékoztatás szerint a vállalat tavaly júliusi bejelentése értelmében a Mercedes-Benz több mint 1 milliárd euró értékű befektetéssel készíti fel kecskeméti gyárát a jövőbeni feladatokra, aminek része a meglévő gyár új épületekkel történő bővítése a karosszéria-, illetve összeszerelő-gyártósor számára. Mint írták: az új akkumulátorbeszerelő-üzemben nem zajlik majd vízigényes gyártási tevékenység. Vizet mindössze az épület légkondicionáláshoz és a dolgozók higiéniai létesítményeihez használnak majd fel. A kecskeméti gyár területén létrejövő új akkumulátorbeszerelő-üzem ennek megfelelően csekély mértékben növeli csak az iparterület jelenlegi teljes vízfogyasztását. A közleményben leszögezték: a Mercedes-Benz elektromos stratégiájának kulcsfontosságú sikertényezője az akkumulátorok helyben történő beszerelése az ott gyártott járművekbe.

Szentgyörgyi Dezsőre emlékeztek a reptéren

A kecskeméti légibázis névadója, vitéz Szentgyörgyi Dezső legendás vadászpilóta emlékének adóztak szombaton a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár honvédjei. Szentgyörgyi Dezső a második világháború hős pilótája volt. 1915. január 6-án Kőkúton született még Szánti Dezsőként, édesapja később vette fel a Szentgyörgyi nevet. 18 évesen vonult be a légierőhöz, kétéves repülőgép-vezetői iskolát Székesfehérváron végezte el, 1938-ban végzett kitűnő eredménnyel. – Névadónk nemes, bátor, hazájához és bajtársaihoz végsőkig hűséges katona volt, valamint egy nagyszerű ember, akinek élete, szorgalma, bátorsága, példaértékű mindannyiunk számára, emberi és szakmai vonatkozásban egyaránt. Emberi nagysága és kvalitásai egy kaotikus időszakban, a második világháború idején teljesedtek ki, hiszen akkor bizonyíthatta igazán hazaszeretetét, bátorságát és pilótaképességeit – emlékezett a csapatünnepen Gróf Gergely alezredes, dandárparancsnok.

Kerékpárral mentek szemetet szedni a kecskeméti kollégisták

Eseménydús két héten vannak túl a kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium lakói. Először a Táncsics-hét, majd a Fenntarthatósági témahét kínált számukra tartalmas és hasznos kikapcsolódást. A Táncsics-hét keretein belül rendezték meg a 20. Koli Kupát: kispályás labdarúgás, streetball, váltófutás, asztalitenisz és sakk sportágakban mérhették össze tudásukat a fiatalok. Mintegy 100 sportoló adott le nevezést öt kollégiumból. Természetjáró sétára is mehettek a kecskeméti arborétumba vagy csatlakozva a TeSzedd! országos felhíváshoz, egy kerékpározással egybekötött szemétszedésre indulhattak a Csalánosi parkerdőbe. A kollégiumból 20 diák kelt útra, hogy megtisztítsák az erdőt a szeméttől.

Újra nyilvános próbát tart a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar

A februári nagy siker után újra nyilvános próbát tart a kecskeméti Hírös Agóra egyik együttese, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar május 10-én, szerdán 10 órától a színházteremben. Ezúttal a Movie Adventures filmzenei koncert dalait gyakorolják a május 13-ai koncertre. A próbára közel 600 gyerek érkezik pedagógusaikkal, akiknek ismét hatalmas élményben lesz részük, hiszen a Karib tenger kalózai, a Forrest Gump, a Titanic és sok más kultikus film betétdalába hallgathatnak majd bele.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában