Összefoglaló

2023.05.16. 21:03

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 16.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Újabb buszbaleset: teherautóval ütközött egy menetrend szerinti járat Üllés és Zsana között

Fotó: Donka Ferenc

Tolsztoj örök életű mesterművét, a nagyrealizmus talán leghíresebb alkotását eleveníti meg az Újvidéki Színház a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nagyszínpadán május 23-án 19 órakor, a 10. Színházi Olimpia keretében. A színmű az ország egyik leglátogatottabb és legtöbbször díjazott produkciója.

A bajai rendőrök egy 20 éves fiatalt vettek őrizetbe, aki jórészt Sükösdön elkövetett lopásokkal gyanúsítható. A férfi a gyanú szerint az elmúlt három hónapban követte el a bűncselekményeket. 

Autó ütközött egy HÉV szerelvénnyel vasárnap Zuglóban, a balesetben meghalt egy 17 éves fiú. Az autó a pirosban hajtott fel a sínekre, a HÉV-nek esélye sem volt megállni.

Fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akit miután egy kecskeméti dohánybolt alkalmazottjára pisztolyt szegezve elvitte a bevételt, európai elfogatóparancs alapján Németországban fogtak el.

Price Márton Péter 29 évesen felért a Mount Everest csúcsára vasárnap. A magyar hegymászó egyetlen oxigénpalackot használt a mászás során. Ezzel a teljesítményével ő lett a hatodik és egyben a legfiatalabb magyar, aki elérte a világ tetejét. Price Márton Péter nem feledkezett meg magyarországi barátairól sem és a világ tetejéről üzent a Kecskeméti TE labdarúgóinak és a csatár Tóth Barnának.

A Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál keretében Úton… a mi másfélmillió lépésünk címmel nyílt kiállítás a kiskunfélegyházi természetjárók fotóiból hétfőn a városi sportcsarnokban. A május 23-ig látogatható tárlat a Kiskun Természetjáró Egyesület elmúlt ötven évét mutatja be.

A kecskeméti önkormányzat arról tájékoztatott, hogy kedd 21 órától szerda 12 óráig a Mindszenti körúton az épülő Biomassza Fűtőmű előtt félpályás útlezárásra kell számítani, ahol lesz jelzőőr irányítja a forgalmat.

Lesz vásári bábjáték, kesztyűs bábjáték, asztali bábjáték, gólyalábas utcaszínház, óriásbábos felvonulás, zenés mesejáték, érzékszínház, cirkuszszínház, marionett, vonulós menetszínház, verkli játék is a kecskeméti Ciróka Bábszínház kínálatában. Sőt még egy Zeppelin is szerepet kap, és érkezik Pulcinella és Vitéz László!

Összeütközött egy menetrend szerinti autóbusz és egy tehergépkocsi az 5408-as úton, Üllés és Zsana között kedden délelőtt.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában