Díjkiosztó

2023.04.23. 15:53

A Zrínyi matematikaverseny legjobbjait köszöntötték Kecskeméten – galériával

Vasárnap köszöntötték a nagy múltú a Zrínyi Ilona Matematikaverseny döntőjének legjobban teljesítő diákjait, Kecskeméten, a Campuson.

Sebestyén Hajnalka

A legjobbakat köszöntötték

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A kecskeméti Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 34. alkalommal hirdette meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A háromfordulós (iskolai, területi, országos) megméretés célja a matematika népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását szeretnék mérni. Lehetőséget szeretnének biztosítani arra, hogy az iskolák 2-12. osztályos tanulói összemérhessék matematikai tudásukat. 

Ebben a tanévben az 1. fordulóban 44.095-en, a 2. fordulóban 20.020-an versenyeztek. A döntőbe 1182-en jutottak tovább, közülük díjazták a legeredményesebb 200 diákot.  

Az ünnepélyes díjkiosztónak vasárnap a Neumann János Egyetem Kecskeméti Campusa adott helyet. Az eredményeket később közöljük.

A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen évfolyamonként a legjobb 20 tanulót díjazták, közülük megyebeli díjazottak a következők voltak. Kecskemétről a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolából a 2. évfolyamon Kutas Tamás 20., a 3. évfolyamon Albrecht Róbert első lett. Az 5. osztályosoknál Babai Hédi 17., Molnár Dávid 16. helyen végzett.

A Bányai Júlia Gimnáziumból a 6. évfolyamon Tóth Simon 19., a 9. évfolyamon Gyenes Károly 7., a 11. évfolyamon Bogár-Szabó Mihály 9. helyezést ért el. A Katona József Gimnáziumból a 12. évfolyamon Melján Dávid Gergő 5. lett.

A Református Általános Iskolából a 2. osztályosoknál Helenkár Lili 10. helyen végzett. A Kandó Kálmán Technikumból a 10. osztályosoknál Gyapjas Márkó 5., a 12. évfolyamon Sárik Zoltán 6. lett. Sárik Zoltánt külön is köszöntötték, azon kevesek közé tartozik, aki már négyszer bejutott a döntőbe a 9-12. évfolyamon.

Az iskolákat is díjazták. A MATEGYE a legjobb iskolák részére kupát alapított. A 2023-ban a megyei forduló alapján a legeredményesebb vidéki általános iskola a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola lett, Kecskemétről.

Az ünnepségen díjazták az 1987-ben alapított Varga Tamás Matematikaverseny legeredményesebb 41 diákját is. A versenyt a MATEGYE 2011 óta szervezi. A díjazottak között egy megyebeli volt, a 7/I kategóriában Bodor Benedek 6. lett a Kecskeméti Református Általános Iskolából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában