Beruházás

2023.02.08. 11:01

Felújítják a Kopolyai utat Halason

Várhatóan még az idén elkezdődhet a városból kivezető forgalmas Kopolyai út felújítása annak köszönhetően, hogy 241 millió támogatást nyert az önkormányzat a beruházásra a vidékfejlesztési program külterületi utakra kiírt pályázatán – tájékoztatott Fülöp Róbert polgármester.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Pozsgai Ákos

Első ütemben a külterületi szakasz mintegy 900 méter hosszú szakasza újul majd meg, amely a Kiskunhalasról Jánoshalma felé vezető felújított 5412-es úthoz csatlakozik. A felújítás során kijelölik a hét méter széles út mindkét oldalát, mert sok helyen teljesen elkopott, rendezik és mindkét oldalon másfél méter széles útpadkát alakítanak ki, hogy a víz ne maradjon az út szélén. 

Az elnyert támogatás összege a beruházás első ütemének 95 százalékát fedezi, további 12 millió forintot a halasi önkormányzat saját forrásból tesz hozzá. A fennmaradó belterületi szakasz felújításához az önkormányzat még keresi a forrást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában