Kecskemét

2023.01.24. 17:34

A különleges infrahárfát országosan is díjazták

Korábban már bemutattuk Forgó Olivért, aki megalkotta az Arduino alapú infrahárfát. A Bányai Júlia Gimnázium 10. évfolyamos tehetsége fél éven át dolgozott a tanulmányán. Az Infrahárfán a húrokat az infravörös tartományban működő fénysugarak helyettesítik, így látszólag az üres térben mozgatott kézmozdulatokkal lehet dallamot játszani a hangszeren. A bányais tanuló kivívta tanárai elismerését, és most országosan is díjazták tanulmányát.

Sebestyén Hajnalka

Forgó Olivér és az infrahárfa. Amikor működtetik akkor láthatók az infrafénysugarak

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A napokban rendezték meg a Szabadfogású Számítógép Verseny („Formáld a Világod!”) ünnepélyes díjátadóját a C3 Kulturális és Kommunikációs Központban. A nagy múltra visszatekintő versenyen 19 év alatti fiatalok indulhattak bármilyen digitális alkotással. A beérkezett pályamunkákat neves szakemberekből álló zsűri értékelte. A díjátadón a legjobb 12 pályamunkát készítő diákot jutalmazták, köztük Forgó Olivért.

A Bányai gimnázium honlapjáról kiderül ezekben a napokban több versenysikert is elkönyvelhettek. Többek között a Katona József Gimnázium által szervezett Vámos Károly Német Nyelvi Versenyen a 11. osztályos Szabó Natália 3. helyezett lett. Felkészítette Molnár Marianna. Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny megyei fordulóján a 9. osztályos Tóth Hanga Katalin pedig 6. helyezést ért el. Felkészítő tanára Varga Györgyi volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában