Start munka

2022.12.04. 11:35

Közmunka-támogatásra pályázik Kiskunhalas

Az önkormányzatok jövőre is indíthatnak járási Start munka közfoglalkoztatási mintaprogramokat. A halasi önkormányzat a 2023. március és 2024. február közötti időszakban összesen 42 főt foglalkoztatna.

Pozsgai Ákos

A közmunkások a kátyúzásoknál is közreműködnének a jövőben

Fotó: Pozsgai Ákos

Az önkormányzat közfoglalkoztatási programok indításával tudja segíteni a városban élő hátrányos helyzetű emberek munkához jutását. A programban foglalkoztatottak az egész település számára hasznos tevékenységet végeznek, munkájukkal hozzájárulnak a belterületi közutak és a csapadékvíz-elvezető rendszer karbantartásához, valamint a város közigazgatási területén illegálisan keletkező hulladékok összegyűjtéséhez – emeli ki a közfoglalkoztatással kapcsolatban a képviselő-testület elé került határozati javaslat, amit egyhangúlag fogadtak el a képviselők. 

A közfoglalkoztatottak az önkormányzati fenntartású közutak karbantartásában, a kátyúzásban működnének közre, valamint ők végeznék a közutak mentén a padkarendezési feladatokat is, az út menti zöldfelületeket rendszeresen kaszálnák. Közre­működnének a gallyazási munkáknál, az elöregedett fák kivágásánál segítenének. 

A csapadékvíz-elvezetés hatékonyságának növelése és a rendszer zavartalan működésének elősegítése érdekében a programban foglalkoztatottak végeznék a nyílt szikkasztó- és csapadékvíz-elvezető csatornák, árkok folyamatos karbantartását, kaszálását is, és továbbra is közreműködnének az illegális hulladéklerakó helyek felszámolásában és a parlagfű-mentesítésben, valamint kiemelt feladataik közé tartozna a közterületek téli síkosság­mentesítése is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában