Művészet

2022.11.14. 18:23

Kedden kezdődik a Lakiteleki Filmszemle

Kötetlen szakmai beszélgetéssel kezdődik kedden este a 21. Lakiteleki Filmszemle, amit ezúttal Sára Sándor operatőr, filmrendező emlékére hirdetett meg a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet, valamint a Dunaversitas Egyesület. A fesztiválzsűri elnöke Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező.

Vajda Piroska

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A szemle hivatalos megnyitója szerdán 9 órakor lesz a Lakitelek Népfőiskolán a Kölcsey Házban. A szemlére hazai és határon túli alkotóktól 114 film érkezett. Az előzsűri a beküldött alkotásokat a közelmúltban értékelte Lakiteleken a Népfőiskolán, melynek eredményeképpen 22 filmet javasoltak a szemle versenyprogramjába. 

A filmszemle keretében nyílik kiállítás szerdán délután fél 2-kor a Gálfalvy teremben Természeti élmények képi világa címmel Szappanos István alkotásaiból. A tárlatnyitó után folytatódik a versenyfilmek vetítése. Az érdeklődők a csütörtökön is láthatnak versenyfilmeket, reggel 9 és délután fél 4 között lesz vetítés. Ezt kiálltásmegnyitó követi. A Kölcsey ház kisgalériájában Anyám kezében az ecset, fiam szemével a világ címmel Nagy Zsuzsanna és Gulyás Benjamin közös tárlatát nézheti meg a közönség.  

A díjkiosztó ünnepség és a díjnyertes filmek vetítése pénteken délelőtt 9 órakor kezdődik a Kölcsey Házban. 

Az esemény keretében Rofusz Ferenc Magyar Szent István-renddel és Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas rajzfilmrendezővel beszélget Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában