Kiskunhalas

2022.10.12. 07:00

A gyerekek mozgáskoordinációját is segíti a Lépegető meseút

A Lépegető meseút a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete és a Halas és Környéke Méhészeti Egyesület közös projektje, egy olyan gyermekek számára készült fejlesztőjáték, amely természetes és újrahasznosított anyagokat tartalmaz, úgynevezett mezítlábas ösvény, amelyen az óvodások különböző felületeken mezítláb haladnak végig.

Pozsgai Ákos

Balról jobbra: Dózsa Tamás, a Halas és Környéke Méhész Egyesület elnöke adja át Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikónak, a Szilády Áron Utcai Óvoda vezetőjének a lépegető meseutat.

Fotó: Pozsgai Ákos

A fejlesztőjátékból három óvoda, a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Szilády Áron Utcai Tagóvodája, az Ady Endre Utcai Tagóvoda és a Lomb Utcai katolikus Óvoda kapott, a Martonosi Pál Városi Könyvtárban tartott ünnepélyes átadón vehették át az óvodavezetők a játékokat kedd délután. Az ötletgazda, Mongyi Marianna mesterpedagógus, a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesületének elnöke beszélt a Lépegető meseútról, amely a Sebastian Kneipp német természetgyógyász által kifejlesztett egészségmegőrző módszeren alapszik és három célt szolgál.

– A gyermekek egészségének fejlesztését, az egyensúlyérzékét és mozgáskoordinációját szolgálja, de emellett másik célja, hogy felhívjuk a gyermekek figyelmét a méhek védelmére is, ezért lettek a lépegető tálcák méhsejt alakúak, valamint a magyar népmesékre, épp ezért a magyar rajzfilmek mesefigurái is megjelennek rajta – mondta Mongyi Marianna.

A jeles alkalomból Szebenyi Péter környezetvédelmi influenszer, a Klímapolitikai Intézet munkatársának előadását hallgathatták meg a meghívott óvodapedagógusok. A Lépegető meseút elkészítésében a Szilády Áron Református Gimnázium diákjai is segítséget nyújtottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában