Őrült hajók versenye

2022.08.15. 20:18

Idén is nagy sikert aratott a flúgos futam Hartán

A „dunai flúgos futam” jelzőt is kiérdemelte a Hartai-szigetnél immár nyolcadik alkalommal megrendezett Őrült Hajók Versenye.

Tapodi Kálmán

Fotós: Gyöngyösi János/ Őrült Hajók Versenye - Harta Facebook oldala

„Helyi fiatalok egy maroknyi csoportja fejében – akik a vízen nőttek fel – már nagyon régóta megfogant az ötlet a hely népszerűsítése érdekében, hogy a festői panoráma, a Duna adta lehetőségek és egy kis őrültség vegyítésével – nem utolsósorban saját maguk szórakoztatására is - elindítsanak valamit, ami Hartáról szól és a környező településekről, akár az ország más pontjairól idevonzza az embereket” – fogalmaztak a rendezvény ötletgazdái, akik maguk sem gondolták, hogy 2014 után milyen nagy sikere lesz a versenynek. 

Az évek során a sziporkázó ötletek révén készültek a mindenféle tákolmányok, és az őrült hajóépítőknek azóta is mindig akadnak újabb fejlesztései. A versenykiírás is elég laza, mindössze egy olyan úszóalkalmatosságot kell készíteni, amely négy-hat embert magával tud cipelni a Duna vizén. Természetesen akadhatnak nehézségek is a kijelölt vízi pályán, és nem mindig sikerül szárazon megúszni a kalandot. Ám ennek a versenynek a velejárója a vidámság, és itt tényleg nem a győzelem, hanem az élmény a legfontosabb. 

Az idei fesztivál is kétnapos bulizást jelentett, és ismét ezreket vonzott a Dunához, ahol akár bográcsozhattak is a baráti társaságok. Hinkel Tamás, a rendezvény egyik főszervezője úgy értékelt, hogy jól sikerült az idei verseny, amihez az időjárás is kegyes volt, holott egy darabig úgy tűnt, hogy eső is kerekedhet szombaton délután. A két nap során 4-5 ezren megfordultak a rendezvényen. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában