Szépülő környezet

2022.08.12. 11:24

Folytatódnak az útfelújítások Kiskunhalason

Újabb üteméhez érkezett a Dr. Nagy Mór utca felújítása, amit további utcák renoválása követ majd a városban.

Pozsgai Ákos

A város egyik legnagyobb forgalmú gyűjtőútján hónapok óta zajlanak a munkálatok

Fotó: Pozsgai Ákos

A város egyik legnagyobb forgalmú gyűjtőútján május közepén kezdődtek el a felújítási munkálatok, előbb az ivóvíz­hálózat rekonstrukcióját végezték el, mert ezen a szakaszon már nagyon régi volt vezetékrendszer, amiből adódóan jelentős volt a hálózati veszteség. Az út felújításra és a vezetékek cseréjére sikerült pályázati forrást találnia a városnak, a 42 millió forintot további 28 millió forinttal egészítette ki a Kiskunvíz Kft.

A munkálatok a Dr. Nagy Mór utca Árpád utca és Szövetség tér közötti szakaszán zajlanak, ahol 60–70 éves gerincvezetéket cseréltek ki, illetve 19 darab bekötést újítottak fel, három csomópont építettek át, illetve közel 120 méter hosszú bekötővezetéket újítottak fel a több mint fél kilométeres szakaszon.

Az aszfaltot is javítják a Dr. Nagy Mór utcába
Forrás: Pozsgai Áko

A további munkálatok során az út teljes felületi felújítását tervezi az önkormányzat, ami az aszfalt kijavítását, szintbeállítását jelenti, valamint a padkát is felújítják, hogy a csapadékvíz megfelelő helyre tudjon elfolyni. Jelenleg a felső kopó réteget bontják fel, ezért továbbra is időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani a Dr. Nagy Mór utcán.

Az útfelújítások ezt követően a Felsővárosban a Vadkerti úton és az Eperd utcában folytatódnak, majd a Kuruc Vitézek terén, ahol jelenleg szintén a régi, elavult ivóvízhálózatot cserélik újra, a három projekt összköltsége bruttó 206 millió forint. Az útfelújítások újabb üteme pedig a Fazekas Mihály utcán folytatódik majd, ahol új parkolót is kialakítanak majd. – A tervek elkészültek, a forrás rendelkezésre áll, hamarosan kezdődhet a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás – tudatta közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában