Galériával

2022.07.11. 13:55

Megújult több út és a hivatal épülete is Bácsbokodon

Kormányzati támogatás segítségével, a Magyar Falu Program 220 millió forinttámogatásával több beruházás fejeződött be a községben. Pár nappal ezelőtt a helyi iskolások tánccsoportja a felújítások, útépítések örömére májusfa kitáncolást mutatott be.

Márton Anna

Kovács László polgármester (balra) és Zsigó Róbert országgyűlési képviselő (jobbra) avatták fel az elkészült utakat

Fotó: Márton Anna

A támogatást útfelújításokra, kerékpárút-építésre, a helyi temető fejlesztésére, kommunális eszközök beszerzésére, valamint a hivatal felújítására költhette az önkormányzat. Minden helyszínen Kovács László polgármester és Zsigó Róbert országgyűlési képviselő vágta át a nemzeti színű szalagot, valamint átadták a felújított utakat. Az utóbbi időszakban készült el az Árpád utca felújítása, új burkolatot kaptak a Vasút, a Petőfi és a Jókai utca szakaszai, valamint a Vidékfejlesztési program keretében elkészült a Baja és Bácsbokod közötti út utolsó része is.

Kovács László polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a felújítási munkálatokat hosszú évek óta tervezik, de továbbiak is készülőben vannak. A Petőfi Sándor utcában több munkahely és a helyi óvoda is működik, így a felújított útburkolat nem csak lakossági, hanem munkaerőpiaci és közszolgáltatási célokat egyaránt szolgált – sorolta Kovács László polgármestere. 

Az új projektekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy már van sikeres pályázatuk: a Szent István utca felújítására 45 millió forint támogatást nyertek, a munkát ősszel kezdik. 

Vannak még további beadott tervek amiket még nem bíráltak el, de minden egyes pályázattal a céljuk az, hogy a helyi lakosok minél jobb körülmények között élhessenek.

Az eseményen Zsigó Róbert, Baja és környéke országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a kormány célja a kistelepülések fejlesztése, Bácsbokod pedig a Magyar Falu Program keretében mindeddig 220 millió forint értékben nyert pályázatokat. 

– Bokodon mindig vannak olyan tervek, amelyeket érdemes támogatni, amivel előre tud haladni a település: megújult a bölcsőde, az iskola, az üzemi konyha, az óvoda, a művelődési ház és még hosszan sorolhatnánk. Remélem, hogy a következő időszakban, is tudjuk folytatni a települések, többek között Bácsbokod fejlesztését is – mondta Zsigó Róbert. A Magyar Falu Program keretében nem csak az önkormányzat pályázott, hanem az állam maga is végzett beruházásokat. Ebből épült meg többek között a Csávoly-Borota közötti útszakasz, a Rémi-Felsőszentiváni bekötőút és a Szeremle-Dunafalva közötti töltés, tudtuk meg a honatyától.

– Mindannyian érezzük, hogy veszélyekkel teli korban élünk. A pandémia, az európai energiaválság, az orosz-ukrán háború, mind-mind növeli a bizonytalanságot. Ma hazánk kormánya azért dolgozik, hogy megvédjük a magyar emberek, a magyar családok biztonságát. Ebben továbbra is számíthatnak rám, számíthatnak ránk – emelte ki Zsigó Róbert. 

Sztana Zoltán a Magyar Közút Zrt. képviseletében tájékoztatott a Baját Bácsbokoddal összekötő útszakasz felújításával kapcsolatban: 562 négyzetméteren teljesen kicserélték a pályaszerkezetet két új aszfaltréteggel, megújították a vízelvezető rendszert , valamint új táblákat és oszlopokat helyeztek ki. A műszaki átadás megtörtént, az útszakasz négy évig garancia alatt van.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában