Galériával

2022.06.01. 07:00

Román, török és spanyol diákokat, tanárokat fogadott a kecskeméti intézmény

Egy nemzetközi projekt keretében román, spanyol és török diákokat és tanárokat fogadtak a múlt héten a Corvin Mátyás Általános Iskolában. A találkozó részeként robotikaversenyt tartottak és Hungarikum Partin táncoltak.

Sebestyén Hajnalka

A Hungarikum Partiba minden nemzet bekapcsolódott Fotó: Bús Csaba

A házigazdák nevében Lóczi László iskolaigazgató mutatta be a Respect the Nature, azaz a Tiszteld a természetet című Erasmus+ pályázatot, mely lehetővé tette a nemzetek közötti közös munkát. 

– A kétéves pályázat keretében együtt dolgozik tanintézményünk egy török, egy román és egy spanyol iskolával. A STEAM-oktatás során érintjük a Science (tudomány), a Technology (technológia), az Engineering (mérnöki tudomány), az Arts (művészetek) és a Maths (matematika) témakörét. 

Mi képviseljük a művészetet és az angol­tanítást, a románok a matematikát, a törökök a robotikát és technológiát, míg a spanyolok tőlünk tanulják az angol nyelvű oktatást. 

Ez volt az első találkozó, melyet mi rendeztünk meg. Nagyon jól sikerült, mindenki fantasztikus élményekkel gazdagodott – jegyezte meg az igazgató. 

A Corvin iskolában robotika­versenyt rendeztek, melyen a külföldi diákok is részt vettek. Emellett a hagyományos Hungarikum Partiba is mindenki bekapcsolódott, és előadta saját néptáncát, bemutatta saját hagyományait. A Corvin iskolát többek között az iskola diákjaiból álló Mátyás Király Citerazenekar képviselte. A parti táncházzal zárult. Mindezek mellett a külföldi vendégeknek bemutatták Kecskemét nevezetességeit, jártak az arborétumban, kerékpároztak a szabadidőközpontban, felkeresték a városházát és a Leskowsky Hangszergyűjteményt. Elutaztak Budapestre, ahol hajókáztak a Dunán, felkeresték a Csodák Palotáját és a Várnegyedet. A következő találkozó októberben, Romániában lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában