Értékjáró séta

2022.03.23. 13:00

Kerekegyházán sétálhatnak a résztvevők

Szombaton folytatódik az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület értékjáró sorozata. A térség természeti és kulturális értékei iránt érdeklődőket ezúttal Kerekegyházára invitálják. Láthatják majd a Kerek Esztendő Meseparkot és a települést újra telepítő Balatoni Farkas János 160 éves hársfáját.

Sebestyén Hajnalka

2021-ben útjára indított Térségi Értékjáró Séta sorozat célja, hogy az Aranyhomok Egyesülethez tartozó környékbeli településekre kirándulásokat szervezzenek. A település értékeit mindenkor felfűzik egy sétaútvonalra. A sorozat 2021-ben nagy sikert aratott, így 2022-ben is folytatják.

 

Kerekegyházi Értékjáró Séta március 26-án, szombaton 9 órakor indul a kerekegyházi Szent István térről, a művelődési ház elől. A túrában elsőként helyet kap a Katona József Művelődési Ház helyi termékkóstolóval egybekötött időszaki kiállítása, a települést újra telepítő Balatoni Farkas Jánosról. A séta következő állomása a Római Katolikus Templom, majd a település 160 éves hársfája, a csodás tavaszi virágokkal teli Balatoni Farkas János Emlékpark. A kirándulók megtekinthetik még a Kunpusztai Református Templomot, a Kondor-tó és Halásztanya környékét, valamint a Kunsági-Majorban a Kerek Esztendő Meseparkot. 

Fotó: Aranyhomok Egyesület

 

Fotó: Aranyhomok Egyesület

 

A kiránduláson való részvétel ingyenes, de a Kerekegyházára való utazást mindenkinek egyénileg kell megoldania.  Előzetes jelentkezéseket az [email protected] e-mail címen várják. 

 

Fotó: Aranyhomok Egyesület

A programról részletesen tájékozódhat az Aranyhomok Egyesület Facebook oldalán is: https://www.facebook.com/akegyesulet vagy az egyesület honlapján www.aranyhomok.hu

 

A túra egész évben egyénileg is bejárható a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikáció segítségével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában