Könyvtári program

2022.01.26. 11:53

Robotórán mélyíthetik el a tudásukat a kecskeméti diákok

A Katona József megyei könyvtárban számos programmal várják a gyerekeket.

Sebestyén Hajnalka

Sikerrel fut a Könyvtári robotóra program a Katona József megyei könyvtárban. Beküldött fotó

 Sikerrel fut a Könyvtári robotóra program a Katona József megyei könyvtár digitális laborjában. Szerda délutánonként, 15 és 17 óra között zajlanak a foglalkozások, melyhez a gyerekeknek érvényes olvasójeggyel kell rendelkezniük. A robotóra fókuszában a robotika, a robotprogramozás áll. A diákok önállóan vagy segítséggel gyakorolhatják a feladatokat a Lego EV3 robotokkal. 

A könyvtárban más, gyerekeket és fiatalokat megszólító programok is elérhetők a napokban. Csütörtökön 17 órakor kezdődik a Star Wars Könyvtári Jedi Akadémia, ahol ezúttal a fénykardokról és az ünnepekről esik szó. 

Újra lesz családi mesedélután. A kisebbeket várják szombaton 15 órakor a gyerekkönyvtárba. Hegyi-Füstös Eszter könyvtáros a Túl az Óperencián sorozat keretében A medve és a hold című mesével fogadja a résztvevőket. 

Három anyanyelvi játék is elérhető még két napig a könyvtárban. A magyar kultúra napjához kapcsolódóan a Nyelvem az én ékességem, a Szókereső és a Kultúránk kincsei elnevezésű programok csoportosan, illetve egyénileg is választhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában