Videóval / Frissítve

2021.12.11. 10:44

Nagytestű macskaféle ólálkodik Halason

A Szegedi út környékén láttak a nagytestű macskát, kamerafelvétel is készült róla – közölte szombat reggel közösségi oldalán Fülöp Róbert polgármester. Az esetet Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette, arra kérnek mindenkit, hogy aki látja valahol az állatot hívja a 112-es segélyhívót.

Pozsgai Ákos

Térfigyelő kamera is felvette a nagymacskát. Fotó: Fülöp Róbert Facebook-oldala

Frissítve (16:16):

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra érkezett az állampolgári bejelentés, mely szerint egy nagytestű macskafaj egyedét látták a városban. Az állatról az egyik biztonsági kamera felvételt készített. A rendőrök szakértők bevonásával a felvétel valódiságát és az állat fajtáját vizsgálják. A rendőrség megteszi a szükséges intézkedéseket az állat megtalálásában – közölte a police.hu.

A rendőrség arra kéri a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

Korábban írtuk:

A polgármesteri közlemény szerint az elmúlt időszakban észlelték a nagytestű macskát a Szegedi út környékén, kamerafelvételek is készültek róla, ez alapján érkezett a bejelentés. A ragadozóról készült felvételeket a rendőrség és a Szegedi Vadaspark munkatársai is megvizsgálták.

A polgármester közösségi oldalán közzétett felvétel alapján megállapítható, hogy a titokzatos állatról december 8-án, szerda délelőtt háromnegyed 10 körül készült a videó, amelyet a Szegedi úton épülő új ipari parkban elhelyezett egyik térfigyelő kamera rögzíthette.

Fülöp Róbert polgármester és a rendőrség szóvivője is arra kér mindenkit, hogy aki hasonlót tapasztal, látja valahol a nagytestű macskafélét, az hívja a 112-es segélyhívót és jelezze az időpont- és a helymegjelölésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában