Foglalkoztatás

2021.12.17. 19:51

Milliókat költöttek képzésekre Solton

A településen rendezték meg a minap a Kalocsai Járási Foglalkoztatási Paktum európai uniós projekt záró­rendezvényét.

Gulyás Sándor

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

A helyi önkormányzat által vezetett konzorcium 299,37 millió forint, százszázalékos intenzitású támogatást nyert a program megvalósítására az Európai Szociális Alapból és hazai költségvetési előirányzatból. 

A paktumszervezet Solt Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, az MBE Filadelfia Alapítvány, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát képviselő Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (mint kötelező tagokkal), továbbá vállalkozások képviselői, civil szervezetek együttműködésével jött létre. 

A projekt keretében a járás területén működő vállalkozások és egyéb munkáltatók munkaerőigényeiből kiindulva képzési és foglalkoztatási programok valósultak meg, amelyek hozzájárultak a munkaerőpiac bővítéséhez, a hátrányos helyzetű és inaktív, a térségben munkát vállalni szándékozó célcsoportokba tartozó személyek képzéséhez és elhelyezkedéséhez. 

A célcsoportot érintő támogatások biztosítása, valamint a vállalkozói képzésiigény- és munkaerőigény-felmérések ellátása a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal feladata volt. A munkaerőpiaci szolgáltatásokat az MBE Filadelfia Alapítvány nyújtotta a célcsoport tagok számára. A foglalkoztatási paktum keretében különböző munkaerőpiaci programokban (képzés, bér jellegű támogatás, szolgáltatás) 198 fő került ügyféli státuszba, közülük 128 fő jutott álláshoz 6 hónapon keresztül, a programból való kilépést követő 180. napon 98 fő dolgozik továbbra is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában