CseppetSem!

2021.12.09. 06:55

Két helyen adható le a használt sütőolaj Kiskunmajsán

A Városgazdálkodási Intézmény és a Biotrans Kft. együttműködése réven mostantól két helyen is működik a településen „CseppetSem!” pont, ahol korlátlan mennyiségben, szűretlenül, zárt csomagolásban leadható a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj, sütőzsiradék, kókuszolaj és pálmaolaj.

Tapodi Kálmán

 Az egyik gyűjtőpont a piacon, a másik pedig a Városgazdálkodási Intézmény telephelyén, az Arany János utcában található. 

 

Fogl András, a Városgazdálkodási Intézmény vezetője elmondta: az összegyűlt mennyiség után az újrahasznosítást végző cég egy helyi civil szervezetet is támogat. A kiválasztott a Civilek a Játszóterekért Egyesület lett, amely a leadott anyag minden kilója után 25 forintot kap. 

 

– Örömmel fogadtuk, hogy mi leszünk a kedvezményezettek, és az egyesületünk számára is fontos a környezetvédelem. Sok háztartásnak jelentett problémát a használt olaj és zsiradék elhelyezése, amire ez egy jó megoldás. A támogatást a helyi játszóterekre fordítjuk – nyilatkozta Patyi Irén, a Pro Urbe díjas szervezet vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában