kalocsa

2021.09.12. 19:00

Pécsi hallgatók táboroztak az érseki városban

Kalocsa adott otthont a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara által, környezetkultúra szakos hallgatók számára rendezett nyolcnapos alkotótábornak.

Gábor János

Az évről évre költöző programhoz azért választották a várost, hogy megismerkedjenek a helytörténettel és a híres népművészettel, valamint a Nicolas Schöffer Gyűjtemény kinetikus művészeti anyagával. Utóbbi intézményben Építészeti makett tervezés címmel részt vettek egy workshopon, illetve különböző tematikájú képzőművészeti műhelyek munkájába bekapcsolódva élvezhették a közös alkotás örömét.

A PTE hallgatói meglátogatták Nicolas Schöffer egykori tanítványának és munkatársának, Dargay Lajos szobrászművésznek a műtermét is, majd hozzájárultak a Dargay Lajos Művészeti Alapítvány hagyatékfeldolgozó munkálataihoz.

Az Nemzeti Kulturális Alap Iparművészeti Kollégium által támogatott alkotótábor során készült művekből hamarosan kiállítást rendeznek. A Nicolas Schöffer Gyűjteményben szeptember 14–21-e között látható tárlat megnyitóján együttműködési megállapodást ír alá a PTE és a Viski Károly Múzeum, így garantálva, hogy az adott évfolyamokra járó művész­hallgatók rendszeresen megforduljanak a városban. Együttműködési megállapodást ír alá a PTE és a Viski Károly Múzeum.

Ezek is érdekelhetik