galériával

2021.09.08. 19:33

Megáldották a terményt Kecskeméten

Kisasszony napjának alkalmából szerda délután ünnepélyes terményáldást tartottak Kecskemét Főterén, a Szent István szobornál, melynek részeként a szegényeket lisztadománnyal ajándékozták meg a Magyarok Kenyere program jóvoltából.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) Kecskeméti Szervezetének, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének, és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének közös rendezvényén a vendégeket Rigó Éva, a máltais intézményvezető köszöntötte, majd Beremendi-Schultz Henrik játszott tárogatón és Pál Attila színművész adott rövid műsort.

A Kisasszony napja katolikus egyház egyik legnagyobb ünnepe. A terményeket megáldották a történelmi egyházak képviselői: Kuti József, a református egyházközség elnöklelkésze, Kiss János, az evangélikus egyházközség lelkésze, valamint dr. Finta József, a Római Katolikus Főplébánia plébánosa.

Fotó: Bús Csaba

Az ünnep kapcsán elsőként beszédet mondott Papp Zsolt György, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, aki kiemelte a 11 éve tartó Magyarok Kenyere program sikerét, mely a kezdetektől az összetartozásról, együttműködésről és segítő szándékról szól.

Az államtitkári köszöntőt követően dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke szólt, aki a Magyarok Kenyere programhoz kapcsolódóan a Megye Kenyere sikerét mutatta be. Gubán Gyula- Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke a Magyarok Kenyere Program megyei állomásairól és fázisairól adott tájékoztatót, valamint arról, hogy a lisztekből jut adomány a gyermekotthonokba és a máltaisok által kiválasztott szegényekhez. Végül Lévai Jánosné, a kecskeméti önkormányzat tanácsnoka zárta az eseményt ünnepi gondolataival.

A rendezvény a nagytemplomban ünnepi szentmisével folytatódott, melyet dr. Jeney Gábor atya celebrált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában