móricgát / galériával

2021.09.21. 06:55

Egyesek lóháton, mások traktoron vettek részt a szüreti felvonuláson

Traktorokkal, lovas fogatokkal sokan pedig lóháton vettek részt a móricgáti szüreti menetben. Jókedvből nem volt hiány.

Tapodi Kálmán

Az alkalomra feldíszített járművek között egy öreg Csepel teherautó is feltűnt

Fotó: Tapodi Kálmán

„Szóljon gyorsan mindenki sógornak, komának, eljött az ideje a szüreti mulatságnak! Itt mulat az otthon apraja és nagyja, búját és baját mindenki máshol hagyja!” – adta tudtára a móricgátiaknak az alkalmi kisbíró, Csontos Gábor, akinek vezetésével haladt a szüreti menet végig a falun. Felhívás nélkül is rengetegen voltak, hiszen a helybéliek mellett a környező településekről is érkeztek baráti társaságok. Traktorokkal, lovas fogatokkal, sokan pedig lóháton vettek részt a felvonulásban.

Az alkalomra feldíszített járművek között egy öreg Csepel teherautó is feltűnt, és egy múlt században gyártott kínai kistraktor is ott pöfögött a sorban. Az egyik traktor platóján a halasi Koktél Együttes húzta a nótákat, de jókedvből amúgy sem volt hiány.

– Mi egy nagyon kicsi település vagyunk, de szeretünk együtt ünnepelni. A falunap mellett ez a szüreti felvonulás a legnagyobb rendezvényünk, amit már lassan két évtizede rendezünk és mindig nagyon várják az itt élők – sorolta Csontos Máté polgármester, aki motorjával haladt a menet előtt. A falu vezetője amúgy nagy motorbarát és a gyűjteményét – amelynek minden darabja üzemképes – nemrégiben megsüvegelte Mosóczi László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár is.

A szüreti felvonulókat Felső-Móricgáton, a katolikus templommal átellenben lévő területen vendégelte meg az önkormányzat, majd továbbhaladtak Erdőszéplakra. A művelődési házhozvisszatérő menet tagjai természetesen folytatták a vigasságot és nagy sikere volt az időközben elkészült gulyásnak, amiből háromszáz adagot mértek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában