galériával

2021.08.29. 07:00

Ünnepélyesen átadták a felújított rémi bekötőutat

A Magyar Falu Program támogatásából megújulhatott a rémi bekötő út. Az átadáson Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője is részt vett.

Márton Anna

Megújult a rémi bekötőút 2,3 kilométeres szakasza, mintegy 419 millió forint értékben, a Magyar Falu Program támogatásából. Az ünnepélyes útátadást csütörtök délután tartották. Papp Imréné polgármester hangsúlyozta, hogy ez az útfelújítás már régi álma volt az itt élőknek. Továbbá köszönetet mondott a beruházónak, a Magyar Közút Zrt. és a kivitelező Soltút Kft.-nek a kitűnő munkáért. Az 54117-es jelű rémi bekötőút megújuló szakaszán, a szelvények között, a burkolat felújítása aszfalt-erősítőréteg beépítésével, valamint a legrosszabb állapotban lévő szakaszokon, lokálisan a meglévő pályaszerkezet bontásával és helyette új pályaszerkezet építésével került megvalósításra.

– A teljes körű felújítás során a kivitelező két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot – mondta el köszöntőjében Sztana Zoltán, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója.

– Magyarország Kormányának az elmúlt években az egyik legfontosabb célja az volt, hogy az ország települései, a legkisebbek is épüljenek, fejlődjenek. Ez így történt a választókerületben és Rémen is. Persze mindig voltak fanyalgók, akik szerint csak látványberuházások történnek, no de nézzük, mi is történt itt, Rémen az utóbbi két évben – fogalmazott beszédében Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője és részletezte a beruházások listáját.

Elhangzott, hogy háziorvosi rendelő felújítására 15, önkormányzati temető fejlesztésére közel 4,5, fogorvosi rendelő eszközbeszerzésére 2,5, közterületi játszótér felújítására 4,6, ingatlanvásárlásra (amit közparkká alakítanak ki) közel 4, a rémi bekötőút 2270 méter hosszúságú felújítására 317 millió forint támogatást kapott a település a Magyar Falu Programból. A bekötőutat 2002 méter hosszon újították fel, közel 150 millió forintból 2016-ban. A Szivárvány Napközi Otthonos Óvoda épületének energetikai felújítására 20,2 millió forintot,

a fogászati épület és a védőnői épület felújítására 10 millió forintot költhettek 2017-ben a sikeres pályázatoknak köszönhetően.

Tavaly egy A típusú sportparkot alakíthattak ki 7,5 millió forintból. – A célunk az, hogy jobb legyen itt élni Rémen is – zárta gondolatait Zsigó Róbert államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában