fejlesztés

2021.08.13. 10:06

Több beruházás is megvalósulhat Kunpeszéren

A legnagyobb kunpeszéri beruházás a helyi általános iskola energetikai felújítása volt, de felújították a zártkertekhez vezető utat is.

Gulyás Sándor

Pályázati sikerekről számolt be Varga Attila

Fotó: Gulyás Sándor

Pályázati sikernek köszönhetően két beruházás valósul meg az idén Kunpeszéren. Megújul a község művelődési házának tetőszerkezete és folytatódik a Béke utca útburkolatának rekonstrukciója.

– Eredményes esztendőt tudhat maga mögött önkormányzatunk. A legnagyobb beruházásunk a helyi általános iskola energetikai felújítása volt. A megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 59 millió forintos támogatásból és mintegy hatmillió forint önerőből futotta az épület nyílászáróinak cseréjére, a külső-belső hőszigetelésre, akadálymentes mosdó kialakítására, a fűtés korszerűsítésére, a tető felújítására.

Belügyminisztériumos forrásból megvalósult a Béke utca mintegy ötszáz méteres szakaszának rekonstrukciója, a magyar falu programos keretből elkészült az óvodánk mosdói­nak korszerűsítése, rézsűkaszát vásároltunk a közterületek rendben tartásához, valamit 1,3 kilométer hosszon elvégeztük a zárkertekhez vezető út felújítását – mondta el Varga Attila polgármester.

Pályázati sikerekről számolt be Varga Attila
Fotó: Gulyás Sándor

A fejlesztések szeptemberben a Béke utca második szakaszának felújításával kezdődnek. A művelődési ház tetőszerkezetének rekonstrukciójára a Magyar Falu Program pályázatán elnyert 10 millió forint és önerő áll majd rendelkezésre.

– Az épület régen megérett a felújításra, elsőként a tetőt tesszük rendbe, mert a beázás jelentős károkat okozhat a belső berendezésekben, illetve az itt lévő könyvállományban is. Nagy reményeket fűzünk a Top 2, vagyis a Versenyképes Magyarország Programhoz. Pályázati siker esetében egyebek mellett megvalósulhat művelődési házunk teljes körű rekonstrukciója, a fűtéskorszerűsítéstől kezdve a külső-belső hőszigetelésig, padlózatok és a nyílászárók cserééig bezárólag – tette hozzá a polgármester.

Az önkormányzati intézmények korszerűsítése és az úthálózat fejlesztése mellett kiemelt célként tekintünk a járdaépítésre. Prioritást élvez piacterünk, ami már jócskán megérett a felújításra, valamint a közterületek karbantartására szolgáló gépek, eszközök beszerzése – vázolta az önkormányzat terveit Varga Attila, Kunpeszér polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában