beruházás

2021.07.17. 09:09

Sikeres pályázatok teszik lehetővé Kunszállás fejlesztését

Több sikeres pályázatnak köszönhetően indulnak újabb fejlesztések Kunszálláson.

Vajda Piroska

A Magyar Falu Program keretében több mint 15 millió forint támogatást nyert a település, amelyből szeptemberig sor kerül a buszfordulóig tartó útszakasz teljes aszfaltburkolat-cseréjére, parkolósáv és esővíz-elvezető árkok épülnek a falu központjában.

Szintén a Magyar Falu Program keretében elnyert közel hárommillió forintból a temető kerítését cserélik ki. A temető frontrészére, a jelenlegi drótkerítés helyére betonmodulokból és kovácsoltvas elemekből álló kerítést és kapukat tesznek. A sírkert további három oldalán pedig a meglévő rossz állapotú drótkerítést újra cserélik. A fejlesztés a tervek szerint mindenszentek ünnepére megvalósul – közölte Almási Roland Márk polgármester.

A településvezető arról is beszámolt, hogy ötmillió forint támogatást nyert az önkormányzat játszótér-fejlesztésre. Ebből egy játszó-kalandvárat építenek. Az eszköz kiválasztásánál nagy szerepet játszott, hogy minél tartósabb, jó minőségű legyen, több korcsoport is használni tudja és természetesen minél változatosabb játéklehetőséget biztosítson a gyerekeknek. Ezzel párhuzamosan saját forrásból egy napvitorlával felszerelt nagyobb méretű homokozót és fészekhinta felállítását is tervezik a legkisebbek számára – olvasható a polgármester közleményében.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik