baja

2021.07.29. 06:55

A járvány után ismét megtelt élettel a város

Három napon át zajlott a Tóth Kálmán téren a negyedik BeerBQ-Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivál, melynek köszönhetően a járvány után ismét visszatért az élet a városba.

Márton Anna

A Ripoff Raskolnikov Band ismét nagy sikert aratott

Fotó: Márton Anna

Sok változás történt az utolsó BeerBQ óta, ugyanakkor a szervezők számára is rengeteg rendhagyó feladatot hozott az idei fesztivál. Éberfy István főszervezőt a tapasztalatokról kérdeztük. A legelső és mindenki számára feltűnő változás a fesztivál területének lekerítése volt, mely elsősorban a beléptetés, a védettség igazolása miatt volt elengedhetetlen. Éberfy István szervező elmondása szerint ez az „újdonság” kapta a legtöbb kritikát a közösségi oldal kommentszekciójában.

– Mint olyan sok esetben, itt is kiderült, hogy a virtuális térben aktív, hangos kisebbséget a valóságban nem a rendezvény célcsoportját alkotók teszik ki, hanem jobbára az otthon biztonságából kritizáló, a valóságot figyelmen kívül hagyók. Amennyiben a kommentfal alapján döntöttünk volna a rendezvény sorsáról, akkor biztosan nem lett volna kerti parti a bajai Tóth Kálmán téren, és biztosan nem érezte volna magát jól több ezer ember. Nem jutott volna végre levegőhöz és árbevételhez sok kicsi magyar vállalkozás, és a munkája által fizetéshez sok kiállító, szállásadó, biztonsági őr, takarító. A valóságban a fogadtatás rendkívüli, a várakozásaimat felülmúlóan kedvező volt. Rengeteg boldog, felszabadult arcot láttunk, sok baráti találkozásnak voltunk tanúi, seregnyi pici láb ugrált a légvárakban, megannyi hamburgert és még több sört fogyasztottak a bajaiak és a Bajára látogatók, sokan vitték a fesztivál és általa a város jó hírét messzire – mondta el hírportálunknak Éberfy István.

Hozzátette, a fesztivál minden dolgozója a szívét-lelkét beletette a munkájába, többek között ennek köszönhetően érezhették magukat jól a részt­vevők, ennek köszönhetően voltak kedvesek a nap végére nagyon fáradt jegyszedők, biztonsági őrök, a soha meg nem álló, fáradhatatlan takarítók, a folyton pörgő színpadmester, a hangosítás szakemberei és a szervezőtársak.

– Nagyon jó csapat vagyunk, amiért köszönetet mondok, öröm együtt dolgozni, öröm, hogy ilyen csodálatos városban élünk. Bízom abban, hogy a hasonló példákkal messzire vihetjük szeretett szülővárosunk és közösségünk hírét – mondta Éberfy István.

A Ripoff Raskolnikov Band ismét nagy sikert aratott

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában