beruházás

2021.06.26. 08:59

Új szárnnyal bővül a kereki bölcsőde

Felépítették a kerek­egyházi Kerekegyerdő Bölcsőde új épületszárnyát. Az épület szerkezetkész, elkészültek a gépészeti munkák is.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

Csoportszobával, vizesblokkal, kiszolgáló­helyiségekkel bővül idén a kerek­egyházi Kerekegyerdő Bölcsőde.

– Az új szárny felépítése tavasszal kezdődött el. Az épület mára szerkezetkész állapotban van, elkészültek a gépészeti és az egyéb szakipari munkák (burkolás, felületkezelés), a nyílászárók elhelyezése folyamatban van. A beruházás költségeit a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert 123 millió forint támogatásból finanszírozza önkormányzatunk – ismertette a beruházás részleteit dr. Kelemen Márk polgármester.

Az új csoportszoba tizennégy fővel növeli meg a Kerekegy­erdő Bölcsőde kapacitását, így az intézmény a bővítés után 54 gyermeket tud majd fogadni.

A beruházás keretében parkoló és egy elektromosautó-töltő is épül az új, 115 négyzetméteres alapterületű épületszárny szomszédságában. A létesítmény valószínűleg jóval az októberi határidő előtt, augusztusban elkészül. A berendezést, kertrendezést, valamint a szükséges engedélyek beszerzését követően vehetik birtokba a gyermekek.

Kelemen Márk polgármester a szerkezetkész épületben
Fotó: Gulyás Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában