5214-es bekötőút

2021.06.09. 14:58

Megújult a forgalmas bekötőút Kerekegyházán

Teljes egészében elkészült a kerekegyházi bekötőút felújítása. A műszaki átadás a napokban megtörtént.

G. S.

A tavalyi évben valósult meg az állami tulajdonban lévő, 5214-es jelű bekötőút 52. számú főúttól kezdődő, 4,6 kilométer hosszú szakaszának felújítása. A fennmaradó 1,6 kilométer rekonstrukciós munkái tavasszal kezdődtek és május végére be is fejeződtek. A beruházás a magyar kormány támogatásával valósult meg.

– A kerekegyházi lakosok régóta várták, hogy megújuljon a közel hat kilométer hosszú bekötőút. A beruházás nagy jelentőséggel bír a városban és a környező településeken élők, illetve a gazdasági élet szereplői számára. Az útszakaszt naponta több mint négyezer jármű használja, így nemcsak a kerekegyháziak, hanem a Felső-Kiskunság több településének lakói is élvezhetik a felújítás előnyeit. A személyforgalom mellett a város határában lévő ipari park létesítményei is haszonélvezői a fejlesztésnek. Példás volt az együttműködés a kivitelező, az önkormányzat és a közútkezelő között, így a lakosok kevés kényelmetlenséggel találkoztak a felújítási munkák ideje alatt. Bízom abban, hogy a jövőben is hasonló útfelújítások valósulnak meg a térségben – mondta el a baon.hu érdeklődésére dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában