bács-kiskun / véradók világnapja

2021.06.13. 15:00

A véradók nélkülözhetetlen segítségét kívánja meghálálni az OVSZ

Június 14-e a Véradók Világnapja, így ettől a naptól a donorok országszerte kedvezményes vásárlási lehetőségekkel is élhetnek az Országos Vérellátó Szolgálat jóvoltából.

baon.hu

– Június 14-én szerte a világon köszönetet mondunk azoknak, akik önzetlen adományukkal, a véradásukkal, számukra ismeretlen embereknek segítenek meggyógyulni, nemegyszer életben maradni. A véradók adományára a világon mindenhol szükség van, mert nélkülözhetetlen a gyógyításban. Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítmény álljon rendelkezésre, folyamatosan szükség van az önkéntes véradók térítésmentes segítségére. A magyar véradók felelősségtudatának és önzetlenségének köszönhetően a világjárvány eddigi ideje alatt a vérkészítmény-ellátás hazánkban folyamatos volt, és az OVSZ mindent megtesz azért, hogy folyamatos is maradjon! – áll az Országos Vérellátó Szolgálat közleményében.

Mint írják, a véradók nélkülözhetetlen segítségét kívánják meghálálni az Önkéntes véradó virtuális kártyával. 2021. június 14-e után minden donor – a véradásakor megadott jóváhagyása esetén – rendelkezhet Önkéntes véradó virtuális kártyával, amelyet telefonján egy ingyenes applikációban tud megjeleníteni. A donorok a kártyáikból plasztik verziót is rendelhetnek, de akár PDF formátumban is letölthetik, amit utána nyomtatott formában maguknál tarthatnak.

A kártyával a donorok – az utolsó véradásuktól számított fél éven belül – több mint ezer kiskereskedőnél, valamint helyi szolgáltatónál vásárolhatnak kedvezményesen.

A rendszeres véradó donorok különböző fokozatú, véradási számuknak megfelelő Bronz-, Ezüst-, Arany-, valamint Gyémánt Pelikán-díjas véradó kártyát kapnak, amellyel több száz prémium szolgáltatónál megemelt alapkedvezményben részesülhetnek.

Az elfogadóhelyek listája az applikációban és honlapon is megtekinthető. Bővebb információ itt található.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik