bács-kiskun / véradók világnapja

2021.06.13. 15:00

A véradók nélkülözhetetlen segítségét kívánja meghálálni az OVSZ

Június 14-e a Véradók Világnapja, így ettől a naptól a donorok országszerte kedvezményes vásárlási lehetőségekkel is élhetnek az Országos Vérellátó Szolgálat jóvoltából.

baon.hu

Vért ad egy férfi a Magyar Vöröskereszt hajdúböszörményi véradásán 2020. április 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

– Június 14-én szerte a világon köszönetet mondunk azoknak, akik önzetlen adományukkal, a véradásukkal, számukra ismeretlen embereknek segítenek meggyógyulni, nemegyszer életben maradni. A véradók adományára a világon mindenhol szükség van, mert nélkülözhetetlen a gyógyításban. Ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítmény álljon rendelkezésre, folyamatosan szükség van az önkéntes véradók térítésmentes segítségére. A magyar véradók felelősségtudatának és önzetlenségének köszönhetően a világjárvány eddigi ideje alatt a vérkészítmény-ellátás hazánkban folyamatos volt, és az OVSZ mindent megtesz azért, hogy folyamatos is maradjon! – áll az Országos Vérellátó Szolgálat közleményében.

Mint írják, a véradók nélkülözhetetlen segítségét kívánják meghálálni az Önkéntes véradó virtuális kártyával. 2021. június 14-e után minden donor – a véradásakor megadott jóváhagyása esetén – rendelkezhet Önkéntes véradó virtuális kártyával, amelyet telefonján egy ingyenes applikációban tud megjeleníteni. A donorok a kártyáikból plasztik verziót is rendelhetnek, de akár PDF formátumban is letölthetik, amit utána nyomtatott formában maguknál tarthatnak.

A kártyával a donorok – az utolsó véradásuktól számított fél éven belül – több mint ezer kiskereskedőnél, valamint helyi szolgáltatónál vásárolhatnak kedvezményesen.

A rendszeres véradó donorok különböző fokozatú, véradási számuknak megfelelő Bronz-, Ezüst-, Arany-, valamint Gyémánt Pelikán-díjas véradó kártyát kapnak, amellyel több száz prémium szolgáltatónál megemelt alapkedvezményben részesülhetnek.

Az elfogadóhelyek listája az applikációban és honlapon is megtekinthető. Bővebb információ itt található.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában