beruházás

2021.05.03. 06:55

Új világítást kap a kalocsai sportcsarnok

Sajtóbejárás keretében mutatta be a Kalocsai Kézilabda Club és a városvezetés a kalocsai sportcsarnokban zajló beruházást, melynek során új világítást és fűtésrendszert kap a létesítmény.

Gábor János

Hartman János (középen) és dr. Filvig Géza (jobbra) a sajtóbejáráson

Forrás: baon.hu

Hamarosan lezárul annak a több tízmillió forintos beruházásnak az első üteme, amelynek keretében új világítást és fűtésrendszert kap a városi sportcsarnok. A létesítményt a Kalocsai Kézilabda Club (KKC) korszerűsíti tao-támogatás és a városi önkormányzat segítségével. A beruházást sajtóbejáráson mutatta be a klub és a városvezetés a napokban.

– A Kalocsai Kézilabda Club a látványcsapatsportok támogatási rendszerének köszönhetően évről évre nézi azokat a lehetőségeket, hogy a saját városának intézményeit hogyan tudja fejleszteni azért, hogy az utánpótlás- és a felnőttcsapat, valamint az iskolában tanuló gyerekek minél jobb körülmények között tudjanak készülni – érvelt a KKC elnöke. Hartman János felidézte: a mostani beruházást, benne a fűtés-korszerűsítéssel, is tao-forrás segítségével valósítják meg.

– Hetvenszázalékos intenzitású pályázaton indultunk a 2019–20-as évadban, most az első ütem utolsó simításai zajlanak – foglalta össze. Hozzátette: a második ütemben felújítják a fűtést is, újra cserélik a harmincéves kazánt, valamint a hozzá kapcsolódó szerelvényezést.

A klubelnök elmondta, a korszerűtlenné vált halogén izzók helyett új, gazdaságosabb megoldás után kutattak, és végül a kalocsai Emika Zrt.-vel közösen dolgozták ki azt az egyedi, ledes technológiát, ami illik a csarnok igényeihez.

A lámpatestek az alattuk lévő teret 120 fokos szögben világítják meg, és megfelelnek a fényerősségre, tartósságra vonatkozó legmodernebb elvárásoknak, olyannyira, hogy a rendszer – egy modernebb csarnokot feltételezve – akár BL-mérkőzés lebonyolítására is alkalmas lenne. A beruházás összértéke több mint 31 millió forint, amelyhez a harmincszázalékos önerőt az önkormányzat biztosította. Az épület tetején korábban kiépített, 50 kilowattos napelemrendszernek köszönhetően a befektetett közpénz várhatóan három év alatt térül meg – árulta el Hartman János.

– Nagyon fontos az önkormányzati létesítmények folyamatos fejlesztése. A beruházáshoz mintegy nyolcmillió forintot kellett biztosítanunk. Örömteli, hogy ezzel jobb szolgáltatást tud nyújtani a csarnok, miközben alacsonyabb lesz az energiafelhasználása – értékelte a beruházást dr. Filvig Géza. A polgármester hangsúlyozta: ez egy újabb olyan beruházás, amelyet teljes egészében helyi vállalkozások hajtanak végre.

Hartman János (középen) és dr. Filvig Géza (jobbra) a sajtóbejáráson
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában