galériával

2021.05.01. 11:30

Fásítással óvják Tompát

Az Agrárminisztérium tavaly júniusban hirdette meg a Településfásítási programot 500 millió forintos keretösszeggel, melyre a tompai önkormányzat is sikerrel pályázott.

Pozsgai Ákos

Fotó:

– A Településfásítási program keretében, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat koor­dinálásával összesen 25 facsemetét, 10 darab korai juharfát és 15 ezüst hársfát kapott a tompai önkormányzat – tájékoztatott Véh László polgármester. A facsemetéket három helyszínen, a város központi játszóterén, a buszállomásnál és az újonnan épült óvoda udvarán ültették el az elmúlt napokban.

A Településfásítási programot még múlt év júniusában jelentette be Nagy István agrárminiszter Kecskeméten. A program keretében a 10 ezer fő alatti lakosságszámú települések együttesen 12 ezer sorfát igényelhettek térítésmentesen. A miniszter szerint a fásítással, de akár már egyetlen fa elültetésével is hozzájárulhatnak a települések az egészségesebb, élhetőbb környezet megteremtéséhez és a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez.

A tompai önkormányzat is kiemelt hangsúlyt helyez a zöldterületek gondozására, a szokásos tavaszi virágültetések mellett, május elejére egy nagyobb településtisztítási közösségi programot hirdetett helyi civil közösségek bevonásával, az illegálisan lerakott hulladéklerakatok felszámolása érdekében – mondta el a polgármester, aki hozzátette, hogy szerencsére a településen kordában tudják tartani az illegális szemétkupacok szaporodását, egész évben igyekeznek felszámolni az ilyen lerakókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában