beruházás

2021.05.27. 18:50

Csapadékelvezető árkokat alakítanak ki a támogatásból Lakiteleken

Csapadékvíz-elvezető árok és szikkasztó építésére nyert támogatást Lakitelek.

Vajda Piroska

Negyvenmillió forintos támogatást nyert a lakiteleki önkormányzat a csapadékvíz-elvezető árok és szikkasztó megépítésének első ütemére. A beruházás jelenleg a tervezési fázisban van, az építési munkálatok várhatóan a nyár folyamán, a kivitelező kiválasztását követően kezdődhetnek meg.

A projekt keretében összesen 743,2 méter vízelvezető csatorna épül, ugyanakkor többfajta szikkasztóárkot is létesítenek – olvasható a település honlapján. A közleményből kiderül az is, hogy az építés tereprendezéssel kezdődik.

Ezt követi az árokmeder és támfalak földkiemelése, a támfalak megépítése, gyeprácsos mederburkolás és a szegélyépítés. A fejlesztés első ütemében a Martinovics, a Zrínyi, a Rózsa, a Szikra, a Móricz Zsigmond, a Muraközi, a Hankovszky, a Zalán, a Vasút, a Kinizsi és a Vak Bottyán utca érintett. A projekt kapcsán elvárás, hogy kizárólag csak a területen vissza nem tartható, ott nem hasznosítható többletvizet vezessék el. Ugyanakkor arra kérik az érintett lakosságot, hogy az ingatlanjukon belül oldják meg a csapadékvíz hasznosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában