beruházás

2021.04.26. 07:00

Kerékpáros ügyességi pálya épül a lakiteleki parkban

A napokban elkezdődtek a kerékpáros ügyességi pálya építési munkálatai Lakiteleken, a Béke utcai parkban.

V. P.

A Béke utcai parkban már elkezdődtek a munkálatok

Forrás: Beküldött fotó

Madari Róbert polgármestertől megtudtuk, az úgynevezett pumptrack-pálya megvalósítására az önkormányzat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség által kiírt pályázaton nyert 7,2 millió forintos támogatást. Hangsúlyozta, a beruházás lehetőséget biztosít minden BMX-es, görkorcsolyás, rolleres számára, hogy kipróbálja tudását, gyakoroljon, versenyekre készüljön fel.

A pálya – a pályázati kiírásnak megfelelően – versenyek rendezésére is alkalmas lesz, így a jövőben Lakitelek is részt vehet az ilyen típusú versenyek megszervezésében és lebonyolításában – részletezte a településvezető. Elmondta azt is, hogy bárki nyomon követheti a látványos építkezést, a jövő hét pénteken aszfaltozzák a pályát, amit a kertészeti munkák befejezését követően vehetnek birtokba a helyi fiatalok. Madari Róbert hangsúlyozta, a fejlesztésnek köszönhetően egy izgalmas új sportolási lehetőséggel gazdagodik a település, ami hozzájárul ahhoz, hogy a lakitelekiek hasznosan, egészségesen, a szabadban sportolva tölthessék el szabadidejüket.

A Béke utcai parkban már elkezdődtek a munkálatok
Fotó: Beküldött fotó

A pumptrack, avagy pumpapálya egy egészen új keletű sport, ahol a pályán egyfajta pumpáló mozgást kell végezni a testünkkel, így hajtva a kerékpárt a pálya kialakításának köszönhetően, lehetőleg tekerés nélkül. A pumptrack igazi térhódítását a kétezres évek elején kezdte nyugaton, majd néhány éve hazánkban is megjelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában