támogatás

2021.02.11. 14:16

Megyei Ösztöndíj pályázatot indítottak a szakmát tanuló diákoknak

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a helyi vállalkozásokkal és önkormányzatokkal együttműködve elindította a Megyei Ösztöndíj pályázatot, amely keretében az aktív jogviszonnyal rendelkező, szakmát tanuló diákoknak nyújt anyagi támogatást. Az ösztöndíj új pályázati kiírása február 1-től elérhető a megyei weboldalon.

baon.hu

A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményből kiderül, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek megyénkben és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak.

A 2,1 millió forintos támogatási összegből a sikeres pályázók 5 hónapon keresztül akár havi 30 000 forintban is részesülhetnek.

Az önkormányzat igyekszik továbbá a helyi vállalkozásoknak is jól képzett, helyi szakembereket biztosítani. Mindezek mellett fontos szempontnak tartják a megyei fiatalok identitástudatának erősítését, hiszen számtalan lehetőség kínálkozik számukra térségünkben.

A pályázat beadási határideje: 2020. március 1.

Érintett települések: Bácsalmás, Baja, Bugacpusztaháza, Kecskemét.

Az új felhívás, illetve bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/megyei-osztondij oldalon található, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában