Ivkovics Sztojan: A védőoltás felvétele az egyetlen észszerű döntés

Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, bármelyik típusú védőoltást felvenné.

Horváth Péter

Ivkovics Sztojan számára fontos, hogy beoltassa magát

Forrás: T. A./NS

Fotó: Török Attila

A világban olyan helyzet alakult ki a járvánnyal, amihez mindenkinek alkalmazkodnia kell. A legjobb alkalmazkodási mód pedig a biztonsági előírások betartása mellett a védőoltás felvétele, mert ez az egyetlen észszerű döntés – vallja Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya.

– Minden vakcina jó, mert védelmet nyújt egy potenciálisan halálos vírus ellen. Én magam bármelyik típusú védőoltást felvenném, hiszen mindegyik hatásosnak bizonyult. Az a néhány százalékos hatékonyságkülönbség pedig elhanyagolható. Ugyanúgy bizalommal vagyok a kínai oltással, mint a többivel szemben – fogalmazott a szövetségi kapitány, hozzátéve: a balkáni országok kínai oltást használnak és meredeken zuhan a fertőzöttségi mutatójuk, emellett senkinek nem lett baja a távol-keleti vakcinától.

Azért tartja fontosnak, hogy beoltassa magát, mert ezzel a többi embert védi a vírustól. Hangsúlyozta, hogy senkinek nem kell aggódnia az oltások miatt, mert azok lehetőséget biztosítanak a harmadik hullám megfékezésére, és utalt arra, hogy többen aggályaikat fejezték ki a keleti oltásokkal kapcsolatban.

– Sok drámai szó hangzott el a keletről érkező oltások miatt, melyekről végül kiderült, hogy nem rejtenek veszélyt magukban. Inkább örülni kellene, hogy jobb helyzetben vagyunk azoknál az országoknál, amelyek nem a saját fejükkel gondolkodnak, hanem egy központi döntésre hagyatkoztak.

A kínai vakcina pluszesélyt jelent a járvány gyors megfékezésére

– mondta Ivkovics Sztojan, aki az oltások eltérő hatásmechanizmusára utalva tréfásan megjegyezte: ahogy az AstraZeneca esetében – melyben egy elölt csimpánzvírussal juttatják be a szervezetbe a tüske­fehérjét – sem vált senki csimpánzzá, úgy az orosz oltástól sem mondjuk másnap reggel azt, hogy nyet és a kínaitól sem fogunk kínaiul beszélni.

Ivkovics Sztojan számára fontos, hogy beoltassa magát
Fotó: T. A./NS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában