Mondok József

2021.01.04. 10:49

A polgármester halála után is megy tovább az élet Izsákon

Megkérdeztük dr. Bozóky Imre alpolgármestert arról, hogy miként érinti Mondok József polgármester tragikus halála a település sorsát.

Horváth Péter

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtökre virradó éjjel elhunyt Mondok József, Izsák polgármestere. A hírt akkor Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője közölte Facebook-oldalán.

Megkérdeztük dr. Bozóky Imre alpolgármestert arról, hogy miként érinti a haláleset a település sorsát. Az alpolgármester elmondta, hogy a jogszabályok alapján ilyen esetben az alpolgármester veszi át a polgármester jogköreit.

Tekintettel arra, hogy veszélyhelyzet van, nem lehet kiírni időközi választást, addig ő látja el a településvezetői feladatokat. Időközi választást csak a veszélyhelyzetet megszüntető kormánydöntés után lehet kiírni és testületi ülést is csak ekkor lehet összehívni. Bozóky Imre hangsúlyozta, hogy a tragikus eset nem befolyásolja az önkormányzat mindennapi munkáját, változatlanul ellátja feladatait. Ugyanez érvényes a folyamatban lévő beruházásokra is.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik