adakozás

2020.11.05. 14:49

Szívbe gyűjtik a kupakokat a kecskeméti piacon

Szív alakú kupakgyűjtő edényt helyeztek ki a kecskeméti piacon, ezzel is segíteni kívánják egy beteg ballószögi kislány gyógykezelését.

Hraskó István

Budai utcai piaccsarnok portájánál egy kupakgyűjtő szív kerütl kihelyezésre, mely jótékony célokat fog szolgálni. A kupakgyűjtő átadása Gaál József(b) alpolgármester és a piaci árusok jelenlétében történt.

Fotó: Bús Csaba

A piros, szív alakú gyűjtő a a Budai utcai piaccsarnok bejárata mellett található, pénteken adta át Gaál József alpolgármester és Kolek Andrea, az Intézmény-és Piacfenntartó Szervezet igazgatója.

Mint Kolek Andreától megtudtuk, a kezdeményezéssel jótékony célt kívánnak támogatni: amikor megtelik a szív, a kupakokat egy többféle betegséggel küzdő, folyamatos gyógykezelésre szoruló ballószögi kislány családjához viszik majd el, a beváltásból származó összeg természetesen a családot fogja segíteni.

– Régóta ismert, hogy érdemes gyűjteni a kupakot, de sokan nem tudják, hol lehet leadni. Mi most erre kínálunk lehetőséget ezzel a gyűjtőedénnyel. Kis dolog, de mégis jobb, ha legalább ezek a kupakok sem kerülnek a kommunális szemétbe, hanem szelektíven elkülönülnek. Így a jótékonyság mellett van kis környezetvédelmi nevelő célja is az akciónak. Az árusok pozitívan álltak hozzá, és reméljük, hogy a vásárlók is kedvezően fogják fogadni. Bízunk benne, hogy gyorsan megtelik! – mondta Kolek Andrea. Kérdésünkre elmondta: folyamatosan keresik az olyan lehetőségeket, melyek révén valahogy segíteni tudnak, így korábban a slow food termelői piacra gyerekcsoportokat hívtak meg, hogy az egészséges táplálkozásról beszélgessenek velük, a tavaszi veszélyhelyzet alatt pedig megszervezték az áruk házhoz szállítását, de a jövőre is vannak terveik.

Budai utcai piaccsarnok portájánál egy kupakgyűjtő szív kerütl kihelyezésre, mely jótékony célokat fog szolgálni.
Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában